Tidig träff i Malmö

I torsdags började äventyret. Dagen inleddes med uppsamling och packning av alla cyklar, cyklisternas packning och all mat som ska lagas och ätas under veckan.

Det var verkligen ett pusslande och packande för att få in allting i bilarna; en kylbil i stort format, en meckarbil i mindre bussformat och två personbilar, varav en fungerar som sjukvårdsbil. Hela ekipaget åkte iväg vid 13-tiden för att anlända till Hörby i södra Sverige ca kl 21 där vi hade bokat in oss på ett vandrarhem.

Fredag morgon stod väckarklockan på ringning kl 04.15 (!) och efter en snabb macka vid parkeringen drog vi iväg för att möta upp cyklisterna som tagit nattåget ner till Malmö. Väl där blev det en kort cykling på ca 3,5 mil till Trelleborg och sedan en lång båtfärd till Tyskland i ett fantastiskt fint sommarväder.

I väntan på färjan till Travemünde...

I väntan på färjan till Travemünde...

På båten över till Travemünde passade jag på att prata lite extra med vår lagkapten Martin Sjöberg, om hans engagemang och hur det egentligen kommer sig att han är med. Så här berättar han; "I början handlade det mest om själva cyklingen till Paris, men sedan har det mer kommit att handla om att vi gör det här för en god sak. För barnen. Jag har alltid velat göra något som betyder något... Nu gör jag det för andra gången!"

Team Täbys lagkapten

Team Täbys lagkapten, Martin

Martin, som till vardags är managementkonsult, berättar också att det går åt en hel del tid för projektet. Ungefär 10 besök hos möjliga sponsorer och företag har det blivit. Men med rätt kontaktnät hos deltagarna går den delen av insamlingen lite enklare - bara reklamplatserna på lagets cykelkläder inbringade omkring 1 miljon kronor!

- Men hela upplevelsen är nog ändå det bästa... vi började i september med att teama ihop oss, från januari har vi kört spinning tillsammans varje lördag och sen när våren kom så tog vi oss ut på cyklarna. Nu är vi 39 cyklister som ska ta oss gemensamt, som ett lag, till Paris. Det ska bli så kul!" Ok, hur ser laget ut då, undrar jag.

- Ja, det finns några i laget som aldrig har cyklat förut, andra är verkliga entusiaster som har cyklat länge och mycket. Men engagemanget från deltagarna är viktigt, det får inte bara handla om cyklingen - ändamålet måste stå högst på listan. Aron har verkligen tillfört mycket, inte bara för laget utan också för insamlingen. Sen är det ju bra att vi har lite olika egenskaper, då blir det allra bäst. Jag måste erkänna att jag blir lite sugen på att prova på det här med cykling, vi får väl se om den känslan håller i sig även mot slutet av veckan... 

/Anne Bergsten