Nu är det dags, på riktigt

Idag drog vi igång "på riktigt" - ungefär 22 mils cykling lång framför oss. I varje fall för de flesta...

För oss i serviceteamet började dagen redan igår med att fixa ca 70 smörgåsar inför dagens förmiddagsstopp. Klockan 07.30 stod vi startklara. En första klunga med Aron och hans gäng, ett litet mellanrum på ca 30 meter och sedan resten av cyklisterna.

Efter "stor-klungan" låg servicebilen och därefter sjukvårdsbilen. Kylbilen åkte direkt till lunchstället och den andra matbilen till dagens första rastställe. Strålande solsken hela dagen, lite lätt motvind och ca 25 grader mitt på dagen. Härligt!

I sjukvårdsbilen hade vi inte så mycket att göra som tur var. Vi repeterade "första-hjälpen" och pluggade på andra sjukvårdsinstruktioner under resan, men tack och lov fick vi aldrig användning av vår kunskap! Jo, förresten Malin behövde vi hjälpa med ett plåster på fingret... Jag håller verkligen tummarna för att det ska hålla sig på den nivån hela veckan. 

Snart så...

Snart så...

Dagen började med en väldigt kort färjetur för att sedan ta oss genom små samhällen med väldigt vackra hus, böljande sädesfält, hagar med både hästar, kor och gäss. Under dagen har vi stött på teamet från Finland, Stockholms-teamet och Jönköpingsteamet. Längs med vägen blev vi också på-hejjade av Helsingborgsgängets serviceteam.

Trötta, men glada nådde vi fram till hotellet i Verden vid 18-tiden. Under middagen delades det ut en tuta och en blomma som ska fungera som ett vandringspris under veckan. Annika fick tutan för att hon lyckats med två punkteringar under dagen och Patrik (en av de fem Patrikar) fick blomman för att han aldrig är stilla... Efter våra 22 mils cykling, var han ute och sprang 5 km... Imorgon väntar en av veckans kortaste och enklaste sträckor, ""endast" 16 mil - det ni! 

//Anne Bergsten