Stiko Per vandrar för Cem

Stiko Per Larsson vandrar genom Sverige och samlar samtidigt in pengar till Barncancerfonden genom sin musik. Vi är så glada över att han svängde förbi vårt kontor idag när han passerade Stockholm.

1440x810_closeup_stikoper.jpg
Stiko Per flankeras av Amelie och Anne på Barncancerfonden.

Årets vandring hålls till minne av Cem Seger, en liten kille som inte överlevde sin cancer efter att som fyraåring drabbats av diffus ponsgliom. Cem hann inte ens fylla sex år. 

För Stiko Per får Cems historia symbolisera alla barn och familjer som drabbas av cancer. Det är från dessa familjer som han hittar sin motivation. 

1 miljon kronor till Barncancerfonden 

Stiko Per har tidigare samlat in över en och en halv miljon kronor till välgörenhet. Nu är målet 1 miljon kronor till Barncancerfonden. Vandringen började i Göteborg 14 maj och målgång sker i hemstaden Leksand 16 juni. 

Han berättade att dagsetapperna ligger på i genomsnitt tre mil om dagen. Och än så länge har han sluppit skavsår. Men att det är värt vartenda steg eftersom man gör det för en god sak.

Man blir rörd när man tänker på vilket otroligt engagemang och kraft han lagt ner i detta. Alla timmar, alla mil, alla spelningar och allt stöd han ger till barn med cancer. 

Om du vill komma och lyssna på Stiko Per så hittar du hans turnéplan här

/Johanna Perwe

PS. Stiko Pers egen insamling hittar du här