Mitt första Spin of Hope

Under året som Rynkebyare så är det primära målet att samla in pengar till Barncancerfonden. Att cykla till Paris är bonusen som du får njuta av efter hårt arbete, både insamlings- och träningsmässigt.

Genom Team Rynkeby kom jag för första gången i kontakt med eventet Spin of Hope. Mitt team fick möjlighet att anordna eventet om vi hittade en anläggning som ville vara med att arrangera. Jag pratade med de ansvariga på mitt lokala gym på Värmdö och de var inte svårövertalade. Med mig som projektledare från Rynkeby och med Lena från gymmets sida anordnade vi ett riktigt lyckat Spin of Hope och samlade in nästan 100 000 kronor till Barncancerfonden.

Spin of Hope är ett event som pågår under 12 timmar och för varje timme behövs en instruktör som leder passet. Jag blev tillfrågad om jag ville leda ett pass. Jag sa väl som vanligt ja utan att riktigt tänka efter innan. Hur svårt kan det vara att hålla ett spinningpass? De orden har jag fått äta upp många gånger!

Jag brukar inte direkt vara nervös när jag pratar med människor. Har jobbat som hårfrisör i 22 år och då lär man sig att prata kan jag lova. Men att inför en hel grupp spinnare hålla låda i en timme var någonting helt annat. Jag skakade så i händerna att jag knappt kunde få igång musiken. Det mesta gick nog snett den timmen, jag vågade inte skruva upp volymen på mikrofonen, musikvalet var nog inte det bästa, jag trampade i otakt och sa nog inte många ord till min publik. Mitt entimmes pass fick temat Tour de Paris och jag guidade deltagarna så gott jag kunde genom de länder vi skulle cykla i under sommarn på vår väg till Paris. Timmen gick väldigt fort och trots nervositeten så var det riktigt roligt.

De andra instruktörerna hade också skapat pass som var förenliga med deras personligheter och intressen. Vi hade frågesportspinning, salsaspinning, kakspinning (ett lokalt kafé stod för kakbuffé) och avslutade med en timmes spinning ackompanjerat av ett liveband.   

//Sanna