Hur du skapar ett lyckat Spin of Hope

Teman på passen under Spin of Hope är många och det är enormt kul att se arrangörerna och instruktörernas påhittighet. I årets Spin of Hope hittar vi roliga teman som pop up-spinning i en lastbil, Livebands-spinning, spinning till DJ och filmvisnings-spinning i 3-D.

Mitt första Spin of Hope som jag var med att arrangera blev en riktig succé och början på ett jättepopulärt event som nu gymmet årligen deltar i. Både medlemmar till gymmet, deras vänner och bekanta, samt lokala företag köper återkommande cyklar på Spin of Hope. De hjälper även till som sponsorer med att till exempel skänka produkter till goodiebags, priser till lotterier eller med gåvor till Barncancerfonden.

Succén ligger nog bland annat i att man involverar alla som ska delta i skapandet av eventet. Det är så mycket roligare att göra saker gemensamt. Dagen avslutas alltid med en fest där man kan samla ihop sitt lag och tillsammans fira att man varit med och samlat in alla pengar och gjort ett avtryck. Ett ord jag tidigare nämnde när jag berättade om tiden med Team Rynkeby var ”gemenskap”.

På flera orter i landet har anläggningar gått ihop för att skapa större evenemang. De som kanske i normala fall är konkurrenter går ihop och har ett gemensamt Spin of Hope. De har verkligen förstått syftet, de ser att insamlingen är det primära, att själva eventet och spinningen är en bonus efter att du samlat in pengar till Barncancerfonden.

Att göra saker tillsammans ger alltid större effekt och är så mycket roligare. Ett exempel på detta är i trakterna kring Lidköping. Där har sex gym gått ihop och arrangerar eventet tillsammans med lokala eldsjälar. Lyckas ”Lidköping mot cancer” fylla sina cyklar så blir det hela 250 personer som trampar gemensamt vardera timme. Det blir totalt 3000 personer under dagen. Lidköpings kommun har 39 000 invånare, vilket betyder att den 25 mars så engagerar sig 8 procent av Lidköpingsborna för Barncancerfonden. Nu är det ju också så att väldigt många är inblandade i eventet utan att spinna, så siffran är nog ännu högre. Det tycker jag är riktigt häftigt!

Med detta vill jag verkligen inte förringa våra mindre arrangörer. Att delta i ett Spin of Hope på en liten anläggning kan vara minst lika häftigt. Det som förenar alla våra fina arrangörer och deltagare är deras härliga engagemang för ändamålet. Att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden. Alla insatser räknas och är lika viktiga, stora som små.

Årets mål för "Lidköping mot Cancer är" är satt till 500 000 insamlade kronor till Barncancerfonden, i skrivande stund ligger de runt 370 000 kronor.  En av eldsjälarna som vi finner i Lidköping är Ann Högberg. Anns son Felix förlorade 2014 sin kamp mot cancern. I filmen nedan berättar Ann om detta.

Glöm inte att boka din cykel på Spin of Hope nu.

Vi syns den 25 mars!

// Sanna