Maskrosor i kampen mot barncancer

Några av mina största barnboksminnen har jag fått av Elsa Beskow. Sagorna skildrade en romantisk barndom från en svunnen tid men hade samtidigt en mörk klangbotten. Nu kan du stödja kampen mot barncancer genom att köpa Elsa Beskow-produkter med dekoren Maskrosor från Design House Stockholm. Under hela 2014 går 10 procent av försäljningsvärdet på de här produkterna till Barncancerfonden. Kalasbra, eller hur?

De som bidrar i samarbetet är Design House Stockholm, Bonnierförlagen, familjen Beskow, formgivare Catharina Kippel och återförsäljare. Förutom muggen på bilden finns även en bricka, en mugg med öra, dubbelvikta kort, servetter och en kökshandduk.

Dekoren är hämtad ur Blommornas bok och jag tycker att det på ett fint sätt symboliserar de barn som drabbats av motgångar, som t ex barncancer, men klarar sig - mot alla odds. Som maskrosbarn. De symboliserar för den delen alla barn som ett eller annat sätt har det svårt, oavsett utgång. Alla som på något sätt har behövt kämpa.

Jag kan inte tänka mig en bättre present till bästa förskolepedagogerna eller klasslärarna vid avslutningen än just Elsa Beskow-produkterna Maskrosor från Design House Stockholm. Och bästa sommarläsningen är såklart Blommornas bok; så rusa till närmaste bibliotek och låna den boken för att säkra en mysig lässtund med något barn i din närhet i sommar!

//Johanna Perwe