Dagen som varit

Följ med syskonstödjaren Carina under en dag fylld med spel och lek på lekterapin, värdet av samtal och blodprovsmaskinen Tjorven.

Carin1_webb.jpg

Hej igen!

Dagen idag har haft ett blandat innehåll. Den började med lite spel på lekterapin. Som också är ett bra tillfälle att sitta och prata. En syskonstödjare missar inte ett tillfälle att prata. Ett samtal om allt möjligt. Hur har skolan varit? Vad har du gjort sen sist vi sågs? Hur går dina tankar om din bror eller syster?
Samtalen är utan press, min uppgift är att ge möjligheten att få lätta sitt hjärta. Att glänta på dörren till deras innersta. Om de vill, det är viktigt för mig. Det är fantastiskt att få ge dom tid. Tid och uppmärksamhet till bara just dom.

Att vara delaktig i det som sker kring sjukdomen är också viktigt för ett syskon. Frågorna kan variera beroende på ålder. På eftermiddagen idag fick vi möjlighet att få komma till labbet. Där fick vi veta vad som händer med blodproven. Vi fick till och med hjälpa till. En av maskinerna heter Tjorven, roligt namn på en maskin tycker vi. Spännande dag för både syskon och mig.

Vi hörs vidare!

/Carina