Aron Tiger uppmanar läsaren att följa sina drömmar

I boken Aron Tiger bestiger berg uppmuntras läsaren att se möjligheterna i livet, med eller utan funktionshinder. Äventyraren och föreläsaren, tillika en av Barncancerfondens ambassadörer, Aron Anderson har skrivit en handbok till små äventyrare. Dessutom skänker Smultron förlag och Aron fem kronor per såld bok till Barncancerfonden.

Aron Anderson, som skrivit Aron Tiger bestiger berg tillsammans med Ebba Ómarsson, drabbades själv av cancer som sjuåring och sitter därför i rullstol. Att vara rullstolburen har aldrig varit ett hinder för Aron som idag titulerar sig äventyrare och som bestiger berg, hoppar fallskärm och åker Vasaloppet till vardags. Att följa och förverkliga sina drömmar har varit en central del i Aron resa och är huvudbudskapet i barnboken om Aron Tiger.

"Låt ingen annan säga vad du kan och inte kan göra" uppmanar mamma Tiger sin son Aron Tiger när han vill bestiga berg.
Aron Tiger bestiger berg handlar om en tiger som drömmer att bestiga berg men som oroar sig för att rullstolen ska sätta stopp för hans drömmar. Aron Tiger uppmuntras att tro på sig själv och kämpa hårt. Han ger sig av tillsammans med sin tigerkompis Anja och som läsare får man följa deras färd mot toppen av berget.

Som läsare får man också ta del av Aron Andersons sju råd om hur man förverkligar sina drömmar som är en sammanfattning av de lärdommar som Aron själv lever efter.

Aron Tiger bestiger berg är för alla barn, med eller utan rullstol. Att tro på sig själv och sin egen förmåga på resan genom livet behöver alla påminna sig om och genom Arons sju råd uppmuntras alla barn till att drömma stort och aldrig ge upp! 

Du kan läsa mer om Smultron förlag och Aron Tiger bestiger berg HÄR och vill du läsa mer om Aron Anderson och hans äventyr kan du göra det HÄR

Var också med och bidra i kampen mot barncancer genom Arons egna insamling startad i samband med förra helgens Vasalopp HÄR

 

/Frida