"Mer kunskap, större kontaktnät och ett väldigt fint minne"

Förra veckan var det familjevistelse på Ågrenska, den här gången på temat hjärntumör.

Ågrenska17

Annica Berg, 43 år, från Lidköping, vars son har haft en hjärntumör, var en av deltagarna under veckan.

- Det var riktigt bra föreläsningar och många givande möten och erfarenhetsutbyten. Barnen har haft en toppenvecka med en blandning av nytta och nöje!

annica

Hon berättar att samtalen med andra föräldrar varit värdefulla.

- Vi gick inte in på rummet förrän det var läggdags eftersom vi pratade så mycket! Jag bär med mig mer kunskap, ett större kontaktnät och ett väldigt fint minne.

Hon ser också att ökad kunskap kan ge en större förståelse för familjens situation även efteråt.

- Det leder i sin tur till att vi kommer att kunna göra mer och bättre för hela vår familj, säger Annica. Det känns så himla fint att veta att våra vistelser på Ågrenska är uppskattade. Både för den expertkunskap som man får, men också för att man träffar andra föräldrar som är i liknande situation som man själv är. 

Hela 95 % (!) av deltagarna på förra årets vistelser ansåg att de kommer att få nytta av veckan genom att de delat erfarenheter med andra föräldrar. Lika många föräldrar ansåg också att vistelsen varit värdefull även för deras barn. Det är stort.

Jag är stolt över vårt viktiga samarbete med Ågrenska som just gör att vi kan förbättra situationen för barn med cancer och deras familjer. På riktigt.

//Johanna Perwe #blogg100