Hjälp oss dela ordet
Har ni tänkt på vilken gåva livet är? Jag funderar ibland på hur många som verkligen uppskattar denna gåva. Jag tänker att vi är många som bara tar den för given, nästan som en rättighet som har givits till oss. När vardagen rullar på och vi befinner oss i våra ekorrhjul så är det så lätt att glömma att vi bara har våra liv till låns.
I sommar har jag i min omgivning eller där jag befunnit mig blivit påmind om detta vid flera tillfällen. En man som drabbas av plötsligt hjärtstopp och hela familjens liv ändras från en dag till en annan, en tonårspojke som har ihjäl en jämnårig kamrat och båda familjernas liv har fallit i spillror. Ett barn som drabbas av barncancer (nästan varje dag) och familjens liv blir aldrig mer sig likt.
Barncancer. Ett otäckt ord men vad har det för betydelse? Jag slår i Svenska Akademiens ordböcker och sökningen ger inga resultat. Ordet barncancer finns inte. Men du och jag som läser denna tidning vet ju att barncancer finns i högsta grad – varje dag blir det en familjs värsta mardröm. Barn och cancer måste dock var den mest onaturliga av ordkombinationer. Barn och cancer hör inte ihop på något sätt. Vår vision är att utrota barncancer och vi kommer inte att ge oss. Det kommer att ta tid, många forskningstimmar som kostar många kronor.
På vår väg mot visionen väljer vi nu att tydligt i vår kommunikation manifestera att barn och cancer inte hör ihop. Kanske har du redan sett vår nya kommunikation där vi har fått hjälp av cancerdrabbade barn att dela på ordet barncancer genom att skjuta bort ordet cancer. Jag hoppas att du också vill hjälpa oss att dela ordet när du möter vår kommunikation i våra sociala medier eller i andra sammanhang. Genom att dela ordet bidrar du till att öka medvetenheten om att barn och cancer är oförenliga begrepp och att mer forskning och mer pengar behövs på resan mot vår vision – att utrota barncancer