Walk of Hope startskott för barncancermånaden

Söndagen den 31 augusti genomförs promenadeventet Walk of Hope på trettio platser i landet. Det blir starten för en månad med extra stort fokus på barncancer: olika diagnoser, resultat från aktuell barncancerforskning, familjerna som drabbas och behovet rehabilitering och stöd.

Under september ökar Barncancerfonden sina insatser på flera områden för att sätta ökat fokus vid barncancer och dess följder. Hela månaden kommer att fyllas av event och samarbeten för att sprida kunskap om barncancer och samla in pengar till forskning, råd och stöd.

Månaden inleds en dag i förväg genom att Walk of Hope arrangeras på trettio svenska orter. Deltagarna går en kortare eller längre slinga och ger en gåva om minst 50 kronor till Barncancerfonden som anmälningsavgift. En hel familj anmäler sig för 150 kronor. Under hela september är det fortfarande öppet för privatpersoner att anordna sin egen promenad.

– Det känns bra att så många vill stötta Barncancerfonden i vårt viktiga arbete genom att delta i Walk of Hope i hela Sverige och att kraftsamla inför barncancermånaden, säger Petra Lundborg, projektledare.

För mer information och anmälan, se http://www.barncancerfonden.se/walk-of-hope/

 

Kontaktpersoner: 
Petra Lundborg, projektledare Walk of Hope 
Telefon: 08-584 209 36, e-post: petra.lundborg@barncancerfonden.se

Maria Tegin, pressekreterare 
Telefon: 08-584 209 60, e-post: maria.tegin@barncancerfonden.se