Vitamin Well ​Run of Hope gav miljontillskott till forskningen

Över 10 000 löpare deltog i Vitamin Well Run of Hope i lördags, insatser som gav över en miljon kronor till livsviktig barncancerforskning.

ördagen 8 oktober genomfördes Vitamin Well Run of Hope för första gången. Loppet lanserades tidigare i år av Barncancerfonden tillsammans med partnern Vitamin Well med målsättningen att se 25 lokala lopp arrangeras första året. Resultatet överträffar alla förväntningar. 


Vitamin Well Run of Hope 2016:

  • Genomfördes på 105 platser runt om i hela landet, från Luleå till Trelleborg
  • Engagerade 10 300 löpare, joggare och motionärer
  • Genererade en insamling över miljonen

I skrivande stund håller de sista siffrorna på att sammanställas och insamlingen uppgår så här långt till 1 030 000 kr.

– Det mottagande som loppet har fått går helt över våra förväntningar. Vi har länge velat erbjuda löpare ett insamlingsevent och det visade sig att det finns en enorm vilja att springa för Barncancerfonden. Jag vill rikta ett stort tack till alla arrangörer, alla som sprang i loppen och till vår partner Vitamin Well som bland annat har matchat de 2000 första anmälningsavgifterna, säger Alexander Amprazis, projektledare

på Barncancerfonden.

Många medier har rapporterat om Vitamin Well Run of Hope. SVT sände exempelvis ett inslag om loppet i Svartsjö som var det lopp som samlade in allra mest pengar till barncancerforskningen.
Se inslaget här.