Team Rynkeby samlade in 11 miljoner till Barncancerfonden

Igår fick Barncancerfonden ta emot drygt 11 miljoner kronor från Team Rynkeby. – Tack alla engagerade cyklister! Säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för barn med cancer. I år har cyklister från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Australien och Färöarna deltagit. Årets insamling har varit så framgångsrik att 11 099 345 kronor kunde överlämnas till Barncancerfonden under söndagen.

– Jag tycker att det är fantastiskt att se det otroliga engagemang som finns hos Team Rynkebys cyklister. Många vill göra gott samtidigt som de utövar sitt cykel- eller träningsintresse. De här miljonerna innebär det att vi kan dela ut mer pengar till viktiga forskningsprojekt inom barncancer, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

– Vi upplever ett enormt intresse för att delta och stötta Team Rynkeby och har rekordmånga ansökningar inför nästa år. Projektet handlar inte bara om att samla in pengar, det handlar också om att öka medvetenheten om barncancer, säger Paul Chronqvist-Svensson, Team Rynkebys Country Manager i Sverige.

Förra året samlade Team Rynkeby in 8,6 miljoner kronor till Barncancerfonden. I år blev det alltså nytt rekord med råge.

– Jag vill rikta ett stort och varmt tack till alla engagerade cyklister, säger Per Leander. 

 

På bilden: representanter från Team Rynkeby Helsingborg med checken på över 11 miljoner kronor.