Stiko Per är framme i Leksand efter 80 mil till fots och över en miljon kronor till Barncancerfonden. Foto: Lina Rörvall.

Stiko Per i mål – har samlat in över en miljon kronor till Barncancerfonden

Efter 33 dagar, 35 konserter och 80 mil till fots är Stiko Per i mål. I lördags genomförde han Vandringsturnéns sista konsert, på hemmaplan i Leksand. Totalt har han nu samlat ihop hela 1 181 905 kronor till Barncancerfondens arbete.

2017 vandrande Stiko Per från Stockholm till Leksand via Örebro och fick med publikens hjälp in över 430 000 kronor under 26 dagar och 27 konserter. I år fortsatte vandringen för cancerdrabbade barn, med målet att nå över en miljon kronor totalt. Starten skedde i Göteborg den 14 maj och turnén avslutades i Stiko Pers hemstad Leksand i lördags.

– Den här turnén liknar ingenting jag upplevt tidigare, varken som artist eller människa. Ni som lyssnat har strömmat till i tusental och bidragit på ett sätt jag aldrig kunnat hoppas på. Jag har fått vandra genom Sverige i en stor varm bubbla av humanism och medmänsklighet. Ni har burit mig framåt och det är så många som hjälpt till: publik, gästartister, arrangörer, företag, eldsjälar och familjer. Från djupet av mitt hjärta vill jag tacka er, säger Stiko Per Larsson.

Vandringsturnén 2018 gjordes till förmån för Barncancerfonden och till minne av Cem Seger, en liten pojke från Borås som gick bort i cancer 2016.

– I två år har jag vandrat och sjungit för Barncancerfonden och till minne av en liten pojke som inte fick bli stor. Cem Seger fick aldrig någon chans. Cancern stal hans framtid och hans drömmar. Tillsammans hoppas jag att vi kunnat ge hopp till andra barn som drabbas av cancer, säger Stiko Per.

Efter den sista konserten uppgår Stiko Pers insamling till 1 181 905 kr. Men ännu är det inte över; insamlingen pågår fortfarande. Dessutom är vandringsturnéns följebil till salu till högstbjudande, och allt överskott går till insamlingen.

– Det är helt fantastiskt att det finns människor med ett så brinnande engagemang som Per. Jag vill rikta ett varmt och innerligt tack till honom och även till alla de människor som längs vägen har bidragit till insamlingen. Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. Men det finns hopp. Tack vare att privatpersoner och företag bidrar till forskningen kan fler barn än någonsin bli botade från sin cancer, säger Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Mer information
Här finns alla konserter från turnén

Kontakt
Amelie Furborg, presschef, Barncancerfonden
070-415 74 67, amelie.furborg@barncancerfonden.se  

För kontakt med Stiko-Per:
Liza Berthelsen
‭070-224 40 63‬, liza@border.se