Spin of Hope i Lidköping är det största i Sverige och samlar tusentals personer.

Snart kommer Nordens största spinningevent till din stad

Barncancerfondens idrottsevent Spin of Hope har nu funnits i ett decennium. Intresset för eventet har vuxit stadigt – på 10 år har både deltagar- och insamlingssiffrorna tiodubblats och samlar nu fler deltagare än Vasaloppet. I år spinnas det i kampen mot barncancer på över hundra platser runt om i Sverige.

– Vi vill möta trenden att aktivera sig samtidigt som man engagerar sig för något som känns viktigt. Det har varit fantastiskt att se hur Spin of Hope har vuxit sig allt starkare för varje år och idag blivit en etablerad händelse i cykelkretsar, säger Åsa Blomberg, insamlingschef på Barncancerfonden.

Det var 2009 som Spin of Hope såg dagens ljus första gången. Då samlade de 3000 deltagande cyklisterna in drygt 550 000 kronor. Förra året hade siffrorna tiodubblats – 30 000 deltagare och otroliga 6,5 miljoner insamlade kronor. 

Nu laddas det för fullt inför årets Spin of Hope den 30 mars. Då spinnas det på 115 platser över hela Sverige. 

Barncancerfonden välkomnar media att ta kontakt med arrangörer och deltagare som ofta har intressanta berättelser att dela med sig av. På flera håll finns berättelser om deltagare som cyklar 12 timmar själva, om 24-timmarsutmaningar och stort personligt engagemang.  

På Spin of Hopes hemsida finns en komplett lista över alla deltagande träningsanläggningar.

Om Spin of Hope

  • Går ut på att i lag - eller ensam - hålla igång en spinningcykel i 12 timmar.
  • Arrangeras på träningsanläggningar över hela Sverige. 
  • Hålls i år den 30 mars. 
  • Samlade förra året in 6,5 miljoner kronor till kampen mot barncancer.