Run of Hope succé redan innan start

Barncancerfondens nya löpevent Run of Hope är redan en succé. Loppet anordnas för första gången den 8 oktober och målet på 25 arrangörer har redan slagits flera gånger om. Löpare över hela landet kan istället välja mellan 100 olika lopp. Startavgifter från deltagarna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Barncancerfonden har i år lanserat ett nytt löparlopp tillsammans med partnern Vitamin Well och succén är ett faktum långt innan den första löpskon slagit i marken. Minst 100 arrangörer anordnar Run of Hope på lika många platser i Sverige. Insamlingsmålet är uppnått och antalet anmälda deltagare är fler än målsättningen. Både insamlingen och löparskaran kommer att växa ytterligare när folk anmäler sig på plats den 8 oktober.

– Vi har längtat efter att kunna erbjuda ett evenemang med löpning i fokus och responsen har varit helt fantastisk. Såhär första året trodde vi att Run of Hope skulle börja i liten skala för att sedan växa men löparsverige har visat ett enormt engagemang, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Run of Hope över hela landet
Ett mål för Run of Hope var att locka minst 2000 deltagare, men redan veckan innan loppet har över 6000 personer anmält sig. Tack vare alla arrangörer erbjuds loppet på över 100 platser från norr till söder.

En komplett lista över alla lopp finns på Run of Hopes webbsida.

Spring med Petter

Huvudsponsorn för Run of Hope, Vitamin Well, står själv värd för ett lopp i centrala Stockholm där rapparen Petter leder löparna från Vitamin Wells kontor på Kungsholmen till målgång i Hagaparken 4,7 km senare.

– Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och vi vill ta vårt ansvar som företag och vara en bra förebild. Det känns både naturligt och viktigt för oss att stötta Barncancerfonden. Vitamin Well Run of Hope förenar träning och hälsa med ett viktigt ändamål. Tillsammans kan många starka ben ge ett betydande bidrag till forskning för att fler barn ska överleva cancer, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Sverige, Vitamin Well.

Fakta om Vitamin Well Run of Hope

  • Vitamin Well Run of Hope genomförs den 8 oktober 2016 på minst 100 platser i landet.
  • Vem som helst kan delta. Det kostar 50 kronor att anmäla sig.
  • Vitamin Well matchar alla startavgifter upp till 2000 startande.
  • Bilder från loppet samlas under #vitaminwellrunofhope

Information om loppet finns på www.runofhope.se.


För mer information, vänligen kontakta:

Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se
Telefon: 08-584 209 55


Maria Tegin, pressansvarig på Barncancerfonden
E-post: maria.tegin@barncancerfonden.se
Telefon: 08- 584 209 60

Agnes Palinski, Media Relations Manager på Vitamin Well
E-post: agnes.palinski@vitaminwell.com
Telefon: 073-988 44 68

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.


Om Vitamin Well
Vitamin Wells affärsidé är att under eget varumärke utveckla, producera och marknadsföra vitamin- och mineralberikade drycker med en tydlig funktionalitet för konsumenten. Läs mer påwww.vitaminwell.se