Årets omgångar av Run of Hope och Walk of Hope samlade totalt in 2,3 miljoner kronor.

Run och Walk of Hope gav miljoner till Barncancerfondens arbete

Nu har resultaten från årets upplaga av idrottseventen Run of Hope och Walk of Hope räknats ihop. Totalt samlade motionärer över hela Sverige in drygt 2,3 miljoner kronor till barncancerforskningen och stöd till drabbade familjer.

Under september, den internationella barncancermånaden, anordnades idrottseventen Run of Hope och Walk of Hope över hela Sverige till förmån för Barncancerfonden. Och överallt bidrog engagerade privatpersoner för att arrangera eller delta i promenader och lopp på sin hemort.  

Totalt samlades det in 2,3 miljoner kronor. Pengar som går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera barncancerforskning och stöd till de familjer som tvingats möta det livsomvälvande beskedet.

- Jag känner en stor ödmjukhet inför det otroliga engagemang som finns där ute. Det är tack vare alla våra givare som vi kan fortsätta jobba för att nå vår vision att utrota barncancer. För till exempel en miljon kronor kan Barncancerfonden finansiera en etablerad forskare under ett år, säger Lotta Lundvall, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.

Loppen som drog flest
Gudö Run of Hope blev med 130 000 kronor det lopp som samlade in mest pengar i hela Sverige i år. På promenadsidan var det Walk of Hope Ängelholm som fick ihop den största slutsumman, 166 562 kronor.

- Det är förstås fantastiska belopp. Men varje lopp och promenad har stor betydelse, varenda krona räknas i kampen mot barncancer, säger Lotta Lundvall. 

Ny chans till lopp
För den som missade att springa i Run of Hope den 8 september, eller som vill springa igen, kommer snart en ny chans. Den 3 november anordnar Marathongruppen Run of Hope Special Edition. Loppet är fem kilometer långt och hålls på Djurgården i Stockholm. Anmälan görs på Barncancerfonden.se/event

Om barncancer

  • Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. 
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.