Regissör från ”Torka aldrig tårar utan handskar” gör kampanjfilm för Barncancerfonden

- En tom stol vid skolstart visar vikten av gåvor till kampen mot barncancer Inför skolstarten lanserar Barncancerfonden i dag en ny kampanjfilm i TV för att påminna om behovet av gåvor till kampen mot barncancer. Filmen är producerad av reklambyrån Ingo och regisserad av Simon Kaijser, mannen bakom succéserien ”Torka aldrig tårar utan handskar”.

Barncancerfondens reklambyrå Ingo har vidareutvecklat det redan inarbetade reklamkonceptet med de blå stolarna, Barncancerfondens särskilda kännetecken i reklamsammanhang.

– Vi vill konsekvent placera den blåa stolen i bekanta vardagsmiljöer, för att göra det tydligt att någon saknas. Skolan är den mest naturliga platsen där barn möts, och vi vill förmedla känslan av hur det kan se ut dels när ett barn saknas, dels när ett barn återvänder efter avslutad cancerbehandling. Vi tänkte osökt på Simon Kaijser så vi blev mycket glada när han tackade ja till att regissera vår idé kring ett skolupprop. Dessutom gjorde han det utan att ta ut något arvode, säger Christina Knight, Creative Director på Ingo.

Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Barncancerfonden är med som finansiär i cirka 90 procent av alla forskningsprojekt som rör barncancer – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting.

– Det var inte ett alternativ att tacka nej, tvärtom såg jag det som ett hedersuppdrag. Att få hjälpa svårt sjuka barn genom att göra det man kan och älskar, det är nog det mest givande man kan göra. Mitt mål var att göra en gripande film på 45 sekunder som också lämnar tittaren med en varm känsla, en känsla av hopp, säger Simon Kaijser.

Kampanjen går på TV4 och på Sjuan vecka 34-36.

Filmen finns att se på: http://youtu.be/-i2MLPj2Fvc

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christina Knight, Creative Director Ingo 
Telefon: 0765-26 82 22
E-post: christina.knight@ingosthlm.se

Anne Bergsten, marknadschef Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 14 
E-post: anne. bergsten@barncancerfonden.se