Foto: Linus Hallsénius, Discovery+

Pernilla Wahlgren och Carina Berg leder årets Barncancergala - Det svenska humorpriset

För sjunde året i rad går Barncancergalan - Det svenska humorpriset av stapeln och sätter kampen mot barncancer i fokus. Samtidigt hyllar galan humorister som givit oss ett gott skratt när det har behövts som mest. I år leder Carina Berg galan tillsammans med ingen mindre än Pernilla Wahlgren.

Måndagen den 27 september går en av årets viktigaste galor av stapeln. Barncancergalan - Det svenska humorpriset bidrar till och stöttar den livsviktiga cancerforskningen och kampen mot barncancer. En emotionell kväll med stort engagemang och fantastiska framträdanden där även årets främsta humorister ska utses då åtta Papphammarstatyetter delas ut.

Årets gala leds av inga mindre än Carina Berg och Pernilla Wahlgren.

- Det är väldigt hedrande att få leda Barncancergalan eftersom att det för mig är årets viktigaste gala. Om det är något jag månar om är det barn och deras välbefinnande, samtidigt som jag jobbar med humor så den blandningen passar mig perfekt, säger Pernilla Wahlgren.

- Det känns jätteroligt att göra det här tillsammans med Carina. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra och att vi är bra på att kombinera allvar med humor.

Dessutom är det första gången duon jobbar tillsammans.

- Att få leda ihop med Pernilla är som en dröm. Tänk om 12-åriga Carina hade fått veta det, då hade jag svimmat, säger Carina Berg och fortsätter:

- Det här är första gången som vi jobbar ihop, det känns jättekul. Hon är en av de roligaste, varmaste människorna som finns och hon sprider så mycket god feeling omkring sig så det ska bli så härligt att göra det här tillsammans med henne.

För sjunde året i rad arrangeras Barncancergalan - Det svenska humorpriset som sätter kampen mot barncancer i fokus. Samtidigt hyllar galan humorister som givit oss ett gott skratt när det har behövts som mest.

- Det som är fint med den här galan är att man lyckas kombinera gråt med skratt. Om man blir sjuk eller om man mår dåligt är skrattet helande och läkande. Och jag vet att för de här barnen som är sjuka och går igenom jobbiga perioder så är det jätteviktigt de få stunder de får skratta. Jag tror att man behöver den kombon för att orka, säger Pernilla Wahlgren.

Barn och cancer hör inte ihop. Ändå drabbas ett barn av cancer varje dag i Sverige. 85% överlever, men 15% gör det inte. Inget barn ska behöva dö i cancer och ingen förälder ska behöva mista sitt barn. Barncancergalan - Det svenska humorpriset uppmanar till att stötta den livsviktiga forskningen och Barncancerfondens arbete. Genom att bli Barnsupporter bidrar man till målet att alla barn med cancer ska få överleva och leva ett fullgott liv.

- Barncancergalan - Det svenska humorpriset är ett ärofyllt och meningsfullt uppdrag och vi är oerhört stolta över vårt mångåriga samarbete med Barncancerfonden. Det kommer bli en emotionell kväll och vi hoppas på ett fantastiskt fint engagemang med många nya Barnsupportrar, tillsammans kan vi bidra till den livsviktiga cancerforskningen och kampen mot barncancer, säger Mattias Askergren, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden.

Under kvällen kommer det även att delas ut åtta bronsstatyetter, föreställandes Gösta Ekmans ikoniska karaktär Herr Gunnar Papphammar, till Sveriges främsta inom humor på scen, film, tv och webb. Det blir en varm och innerlig kväll, fylld av hyllningar till de som under året bidragit med välgörande skratt.

- Utöver att hylla Sveriges humorister är detta en kväll då vi vill öka kunskapen om barncancer och hur hårt det slår mot de som drabbas. Idag är barncancer den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige och det är väldigt viktigt att forskningen får göra ytterligare framsteg. Vi hoppas därför på ett stort engagemang från de som tittar, säger Anne Bergsten, projektledare för Barncancergalan på Barncancerfonden.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks Sweden och direktsänds från Berns måndagen den 27 september kl. 20.00 på Kanal 5 och discovery+.