Foto: Unsplash/Alex Haney

På fredag streamar gamingstjärnor och influencers för barn med cancer

Med start nu på fredag kommer några av Sveriges och Europas största profiler inom gaming att delta i Stream of Hope - en tre dagar lång stream för att stötta kampen mot barncancer. Med och spelar är bland annat e-sportlegenden Emil "HeatoN" Christensen men också välkända ansikten som influencern Therese Lindgren och artisten Anis Don Demina.

- Vi ser otroligt mycket fram emot det här, ett av få event som går att genomföra trots corona. Barn med cancer vet vad det kan innebära att i perioder inte kunna träffa sina kompisar som vanligt, corona eller ej. För många blir då gaming en viktig social länk. Det känns därför extra fint att kunna genomföra Stream of Hope tillsammans med några av våra största profiler inom sporten, säger Nathalie Hillerström, projektledare på Barncancerfonden. 

Emil "HeatoN" Christensen, Jonas "Sp4zie" Ring och Emilia Hult är några av de stora namn som kommer vara med i eventet som äger rum den 11-13 december. Även profiler som influencern Therese Lindgren, artisten Anis Don Demina och skådespelaren Ellen Bergström kommer möta varandra i det populära spelet "Among us". Med är också e-sportsorganisationen, Alliance som drivs av bland annat Jonathan “Loda” Berg och samlar topplag i spel som Dota2 och Apex Legends.

- Cancer är en hemsk sjukdom som ingen förtjänar att lida av, speciellt inte barn. Vi är väldigt glada över att delta i Stream of Hope - här har vi möjligheten att göra vad vi kan för de drabbade och deras familjer, säger Berg. 

Stream of Hope Charity Cup

Den 12 december spelas och livesänds finalen i Stream of Hope Charity Cup - en CS:GO-turnering, via Esportal, till förmån för Stream of Hope. I prispotten finns bland annat 70.000 kronor, som doneras direkt till Barncancerfonden i vinnarlagets namn. Prispotten är donerad av huvudsponsorn Elgiganten.

Stream of Hope tillsammans med Elgiganten äger rum på plattformen Twitch och i dagsläget är över 60 streamers anmälda. Under de 72 timmarna kommer Stream of Hope att sändas från studion i Redbull Gaming Sphere i Stockholm, sändningen programleds av tv-profilerna Malin Gramer och Jessica Lasses. Alla pengar som doneras under helgen går till att finansiera forskningen om barncancer och stötta de familjer som drabbas. Målet är att samla in en miljon kronor.

Om Stream of Hope tillsammans med Elgiganten

 • Är en 72 timmar lång välgörenhetsstream. 
 • Startar vid midnatt fredag 11 december och avslutas vid midnatt 13 december.
 • Finalen i ”Stream of Hope Charity Cup" spelas den 12 december.
 • Samlar några av Sveriges och Europas största streamers.
 • Har som mål att samla in en miljon kronor till kampen mot barncancer.
 • Är ett koncept framtaget tillsammans med streamers och i samarbete med Content Lab och Charge.gg.
 • Läs mer på streamofhope.tv

Om barncancer

 • Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
 • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
 • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
 • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
 • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.