Bagis Walk of Hope i Stockholm. En av de drygt 100 Walk of Hope-promenaderna som arrangerades under september. Foto: Magnus Glans

Nytt rekord för Walk of Hope under barncancermånaden

Många valde att bidra till kampen mot barncancer under barncancermånaden, september. Bland annat slog promenadeventet Walk of Hope insamlingsrekord.

1 256 912 kronor. Det blev resultatet av årets Walk of Hope - ett nytt rekord för promenadeventet där alla pengar går till kampen mot barncancer.

– Ett helt fantastiskt resultat som betyder mycket - för cirka en miljon kronor kan vi till exempel finansiera en etablerad forskare i ett år, säger Åsa Hornhammar, projektledare för Walk of Hope på Barncancerfonden. 

Totalt deltog cirka 4500 personer i promenader runt om i landet. Pengarna som samlas in går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskning och att ge råd och stöd till de barn och familjer som drabbas av barncancer. 

–  Jag beundrar verkligen människors engagemang. Att så många väljer att promenera tillsammans för att hjälpa oss nå visionen att utrota barncancer värmer, säger Åsa Hornhammar. 

Uppmärksammar barncancermånaden

Walk of Hope är ett sätt att uppmärksamma barncancermånaden som pågår under hela september varje år. Under månaden kraftsamlar Barncancerfonden för att sätta barncancerfrågan högt upp på agendan. Människor engagerar sig på flera olika sätt för att stötta kampen mot barncancer. Förutom Walk of Hope anordnades även löpareventet Run of Hope då tusentals löpare runt om i Sverige tillsammans sprang in drygt 1,6 miljoner kronor. 

Topp 5 största promenaderna

1. Walk of Hope 2019, Hudiksvall, 236 100 kronor
2. Walk of Hope, Ängelholm, 109 279 kronor
3. Walk of Hope 2019, Helsingborg, 91 560 kronor
4. Walk of Hope, Tjörn, 70 865 kronor
5. Bianca och Edets FK:s Walk of Hope, Lilla Edet, 67 070 kronor

Media är varmt välkomna att ta kontakt med arrangörerna. Alla promenader hittas här. 

Om barncancer

  • Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.