Nytt event engagerar Sverige i kampen mot barncancer

Cupcake-kurs, ultralopp, hundträning och en tre timmar livesänd meditation. Under Week of Hope 24-30 maj kan vem som helst arrangera nästan vad som helst för att stötta kampen mot barncancer. Redan innan start har eventet nästan nått sitt insamlingsmål - en miljon kronor.

– Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer och idag överlever 85 procent. Vi vill att fler barn ska överleva och få göra det med så få komplikationer som möjligt. Under Week of Hope tar vi därför vara på människors engagemang för att samla in pengar till att finansiera barncancerforskning och stödinsatser för de barn och familjer som drabbas, säger Malin Paulsson, projektledare för Week of Hope på Barncancerfonden. 

Week of Hope by Bambuser är ett nytt initiativ från Barncancerfonden och arrangeras runt om i landet den 24-30 maj. Under en hel vecka kan privatpersoner och företag arrangera eller delta i valfri aktivitet, helt utifrån sina egna förutsättningar och rådande coronarestriktioner. Hittills har allt från yogapass till tipspromenad, fortniteturnering och kubbutmaning registrerats på Barncancerfondens hemsida. Även kända profiler har engagerat sig. Till exempel komikern Dag Tolstoy som bjuder in till tre timmar livesänd meditation och influencern Ida Warg som anordnar ett livesänt träningspass ända från Spanien. 

– Nu när det är svårare än någonsin att genomföra event är det hoppfullt att få se alla kreativa, coronasäkrade aktiviteter som kommer utföras under Week of Hope. Som arrangör är det nästan bara fantasin som sätter gränserna för vilken aktivitet som går att kombinera med att samla in pengar till kampen mot barncancer, säger Malin Paulsson. 

Week of Hope arrangeras i samarbete med livevideobolaget Bambuser och alla deltagararavgifter går till Barncancerfondens fortsatta arbete. Målet är att samla in en miljon kronor och redan innan start är insamlingen uppe i över 900 000 kronor. 

Ett urval av aktiviteter som arrangeras under veckan

Origamikurs i Solna 

Pokémonjakt i Borås... och i Gråbo

Kubbturnering i Enköping

Hundaktiviteter på Orust 

Minilopp i Sundbyberg

Danspass i Oxie

Cupcakebakning i Stockholm 

10 km stavgång i Götene

Quiz-runda i Kramfors

Utomhusträning i Västervik och Ljungbyholm

Mediation i Stockholm 

Ultralopp i Täby

Media är varmt välkomna att ta kontakt med arrangörerna för att höra mer om deras engagemang. Listan med aktiviteter fylls på löpande och finns i sin helhet här: alla event under Week of Hope 

Om Week of Hope by Bambuser

  • Arrangeras 24-30 maj 2021.
  • Är en vecka av blandade aktiviteter arrangerade av privatpersoner och företag, på initiativ av Barncancerfonden och i samarbete med Bambuser.
  • Deltagarna väljer själva om de vill betala 100, 250 eller 500 kronor i deltagaravgift.
  • Har som mål att samla in en miljon kronor till Barncancerfondens fortsatta arbete.