Ny chef ska stärka Barncancerfondens regionala verksamhet

Fredrik Pettersson blir chef för Barncancerfondens nya enhet för föreningsutveckling. Rekryteringen springer ur en nyligen gjord omorganisation som syftar till att öka Barncancerfondens förmåga att göra ännu större nytta för fler.

Den nya enheten för föreningsutveckling innebär en tydlig satsning för att utveckla, synliggöra och förstärka Barncancerfondens regionala närvaro i tät samverkan mellan och inom Barncancerfondens medlemsföreningar.

- Den nya enheten och rekryteringen av Fredrik Pettersson är en viktig pusselbit för att kunna stötta vår starka föreningsrörelse. Fredrik har gedigen erfarenhet av och kompetens inom att leda verksamheter i tät samverkan med ideellt engagerade. Han kommer därmed ha stor betydelse för vår organisations förmåga att stötta den familj som drabbas av barncancer, säger Katarina Gold, operativ chef på Barncancerfonden.

Fredrik Pettersson kommer närmast från studieförbundet ABF där han idag arbetar som kommunikationschef. Han har tidigare bland annat även varit landstingsråd i Sörmland.

- Jag ser mycket fram emot att komma igång med uppdraget, både att lära mig mer och få bidra med min erfarenhet. Barncancerfonden har ett oerhört gott rykte och är en organisation präglad av starkt engagemang. Det ska väldigt spännande att få bidra till deras viktiga arbete. 

Fredrik Pettersson tillträder tjänsten som enhetschef för enheten för föreningsutveckling den 14 december.

Om barncancer

  • Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.