Nu är det dags för årets gala - Carina Berg programleder Barncancergalan - Det svenska humorpriset

Den 2 oktober är det dags för Barncancergalan - Det svenska humorpriset, som i år direktsänds från Berns i Stockholm på TV3 och på Viaplay. Galan är en kväll fylld av både värmande skratt och gripande berättelser, där allmänheten bjuds in att bidra i kampen mot barncancer.

– Jag är så glad att jag får fortsätta leda denna gala. Efter så många år är det fortfarande mitt mest hedervärda uppdrag. När livet är som allra svårast, behöver vi skrattet som allra mest. Det är därför jag älskar den här galan. Så kul också att Viaplay tagit över stafettpinnen, säger galans programledare Carina Berg.

Måndag den 2 oktober klockan 20.00 direktsänds Barncancergalan - Det svenska humorpriset på TV3 och Viaplay. Carina Berg kommer under kvällen att leda tittarna och gästerna genom en kväll full av högklassig underhållning med Sveriges största komiker och artister, och gripande berättelser från verkligheten. Barncancergalan - Det svenska humorpriset uppmärksammar kampen mot barncancer, och hyllar samtidigt den underhållning som bidrar med skratt även i de svåraste stunderna.

I år hoppas vi på att vi får många nya Barnsupportrar som vill bli månadsgivare och stötta oss i kampen mot barncancer så att fler barn överlever och kan fortsätta att leva på allra bästa sätt, säger Anne Bergsten, exekutiv producent på Barncancerfonden.

Sveriges främsta underhållare prisas

Under galan delas priser ut till Sveriges främsta komiker och underhållare. Till Gösta Ekmans minne delas Papphammarstatyetter ut till humoristers berömliga insatser för svensk underhållning på scen, i film och TV och online. I åtta kategorier ska den bästa underhållningen prisas, och på Barncancerfondens hemsida får barn vara med och rösta fram sina favoritkomiker i det extra ärofyllda Barnens pris.

–Vi är stolta och hedrade över att ha fått det ärofyllda uppdraget att sända Barncancergalan - Det svenska humorpriset på Viaplay och TV3. Och att få jobba med Carina Berg är inget annat än en ren fröjd. Vi ser fram emot att få bjuda tittarna och publiken på en lika känslosam som rolig kväll för ett viktigt ändamål där vi hoppas Barncancerfonden får många nya Barnsupportrar, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group.

Möjlighet att bidra i kampen mot barncancer

Barncancergalan - Det svenska humorpriset anordnas för att bidra till och stötta den livsviktiga barncancerforskningen och kampen mot barncancer. Tittarna har möjlighet att engagera sig genom att bli Barnsupporter eller skänka en gåva till Barncancerfondens arbete för drabbade. Läs mer om hur du kan bli månadsgivare: Skänk pengar & bekämpa barncancer | Barncancerfonden 

Barncancergalan - Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Viaplay Group. Galan direktsänds från Berns måndagen den 2 oktober kl. 20.00 på TV3 och Viaplay.