Lovisa Burfitt i samarbete med Barncancerfonden

Idag inleds Barncancermånaden i Sverige och många andra länder. I samband med det presenterar Barncancerfonden ett nytt samarbete med framgångsrika illustratören Lovisa Burfitt. En ny och signerad poster säljs från och med idag till förmån för Barncancerfonden.  

Motivet ”Somewhere over the rainbow” är skapat för Barncancerfonden och säljs i en begränsad och signerad upplaga om 150 exemplar på www.barncancerfonden.se. Postern har måtten 70x50 cm och kostar 990 kronor, varav 900 kronor går till Barncancerfonden. 

Fokus på barncancer i september 
Precis som i flera andra länder i världen sätter Barncancerfonden fokus på barncancer under september månad. Detta för att fästa extra mycket uppmärksamhet vid barncancer, öka förståelsen för familjer som drabbats och givetvis för att samla in pengar till barncancerforskning, råd och stöd.  

Lovisa Burfitt, själv nybliven mamma, anslöt sig tidigt till Barncancerfondens arbete med barncancermånaden i år och är mycket glad över att få bidra med sin konst.  
- Det är en ära att få göra det här för Barncancerfonden. Jag behövde inte fundera länge innan jag självklart tackade ja. 

Prisbelönt illustratör 
Lovisa Burfitt är en svensk designer och illustratör som bor och är verksam i Frankrike. Hon gick ut Beckmans 1997 och senare även specialprogrammet på Kungliga Konsthögskolan 2003. Lovisa har arbetat för svenska och internationellt välkända magasin. Hon har gjort flera uppmärksammade designsamarbeten och fick bland annat Elle interiörs designpris Årets produkt 2012 för Rörstrandservisen Mademoiselle Oiseau.  

Postern kan beställas från Barncancerfondens webbshop.

 

Barncancermånaden 
Barncancerfonden arbetar intensivt under september för att sprida kunskap och samla in pengar till forskning. För att hjälpa fler barn att bli friska behövs fler månadsgivare. Bli Barnsupporter och skänk 50 kronor i månaden. SMS:a barnsupporter till 79 200. 

För mer information, kontakta:  
Maria Tegin, pressekreterare Barncancerfonden 
Telefon: 08-584 209 60, E-post: maria.tegin@barncancerfonden.se

Kajsa Leanderson, agent för Lovisa Burfitt
Telefon: +33 6 83 85 61 92, E-post: kajsa@agentsandartists.com