Katarina Gold blir ny chef för avdelningen råd och stöd på Barncancerfonden. Foto: Hans Kullin

Katarina Gold till Barncancerfonden

Katarina Gold blir ny chef för Barncancerfondens avdelning för råd och stöd. I sin nya roll kommer Katarina driva arbetet att utveckla och expandera stödet till familjer som drabbats av barncancer.

Närmast kommer Katarina Gold från ABF Stockholm. Där har hon bland annat varit marknads- och kommunikationschef samt verksamhetschef för området Folkbildningen. Under sina fem år på ABF har hon bidragit till den modernisering och strategiska utveckling som ABF Stockholm genomgått de senaste åren.

– Att göra skillnad, att åstadkomma verklig förändring för många, är en av mina allra starkaste drivkrafter. När Barncancerfonden frågade om jag ville bidra till det barnrättsarbete som avdelningen för råd och stöd gör - att möta och stödja drabbade barn och familjer i sin rätt till ett friskt och välfungerande liv - fanns ingen tvekan hos mig. Jag trivs dessutom bra i folkrörelseorganisationer, imponeras dagligen av den outtröttliga styrka som vilar i föreningslivet och ser framemot att jobba tätt med de föreningar som utgör själva kärnan av Barncancerfonden, säger Katarina Gold.

– Vi ser fram emot att välkomna Katarina till oss. Hon kommer ansvara för en viktig del av vår verksamhet; att utveckla och expandera arbetet med att ge stöd och hjälp åt barns, familjers och överlevares möjligheter att leva ett fullgott liv. Med sin breda erfarenhet av verksamhetsutveckling och strategiarbete kommer hon bli en stor tillgång för Barncancerfonden, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden. 

Katarina Gold tillträder som chef för Råd och stöd på Barncancerfonden den 1 november.