Ägaren Sofia Swegmark Rotting på Bewellness i Borås (mitten) omgiven av Spin of Hope-deltagare.

Jubilerande Spin of Hope slog alla rekord

Nordens största spinningevent har fyllt 10 år och jubileumsåret firas med nya rekordsiffror. Målet på 6 miljoner kronor överträffades med en halv miljon, fler människor än någonsin deltog och antalet gym som arrangerade Spin of Hope var också fler än något av de tidigare åren.

Spin of Hope är Barncancerfondens största event och pengarna som samlas in går till Barncancerfondens sex lokala föreningar som ger direkt stöd till barn som drabbats av cancer och deras familjer.
Den 17 mars firade Spin of Hope 10-årsjubileum och över 30 000 motionärer över hela landet valde att hoppa upp på cykelsadeln, kämpa och bidra.

När hela insamlingen räknats ihop med anmälningsavgifter, swishade gåvor och extra bidrag från sponsorer som gymmen dragit in landar summan på 6,5 miljoner kronor.

– Det här resultatet har jag längtat efter att få räkna fram, säger Alexander Amprazis som är projektledare för Spin of Hope, och också var med och startade eventet för 10 år sedan.

– Varje år har Spin of Hope växt och utvecklats, och nu fick vi fira 10 år på spinningcykeln med ett nytt rekord tillsammans med 30 000 underbara människor. Det ger värdefulla miljoner till stöd för barn som drabbas av cancer, säger Alexander.

Alexander besökte flera arrangerande gym under fredagen och lördagen och vittnar om en enorm vilja och stort engagemang hos instruktörer och gymägare. Ett arrangerande gym som varit med alla tio år är Bewellness i Borås. En video därifrån finns på Barncancerfondens YouTube-kanal.

– Det finns så många eldsjälar som arrangerar och engagerar sig i Spin of Hope på orter i hela landet. Det är de som gör det här möjligt. I Sverige insjuknar ungefär ett barn per dag i cancer. Det är fantastiskt att se så många människor som ansluter för att bidra och hjälpa de familjer som drabbas, säger Alexander.

Om Spin of Hope

  • Spin of Hope är ett årligt spinningevent sedan 2009.
  • Ett lag (eller en solo-spinnare) håller en spinningcykel igång i 12 timmar, mellan 07 och 19.
  • Bokningsavgiften för en bascykel, eller en dyrare guldcykel, går till Barncancerfondens lokala föreningar.
  • Många gym drar också in sponsorer, anordnar tävlingar, säljer fika och annat för att öka insamlingen ytterligare.
  • Med 30 000 deltagare är Spin of Hope större än både Vasaloppet och Stockholm Marathon

Barncancerfondens insamlade medel går i huvudsak till forskning, men pengarna som samlas in i samband med Spin of Hope går till de sex lokala föreningarna. Föreningarna stöttar familjer vars barn har drabbats av cancer genom aktiviteter, samarbete med vårdpersonal, rekreation för drabbade familjer och mycket mer.

För mer information, vänligen kontakta
Alexander Amprazis, projektledare Spin of Hope
Telefon: 070-368 85 73
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se