Härlig högläsning vid Book of Hope

Under helgen genomfördes Book of Hope – böcker i kampen mot barncancer. Årets tema var Elsa Beskow och bilder från hennes barnböcker smyckade tältet i Kungsträdgården i Stockholm. Barnfavoriterna Farzad Farzaneh och Nour El Refai tog plats i kuddhörnan och läste högt ur Elsa Beskows sagor.

Book of Hope är ett bok-event som startades 2013. I år hade Barncancerfonden fått Beskow-böcker från förlaget Bonnier Carlsen och sålde dessa på plats. I tältets kuddhörna fick barn lyssna på Tomtebobarnen, Hattsagan och andra klassiska Beskow-sagor när Nour El Refai och Farzad Farzaneh läste högt.

Många mor- och farföräldrar köpte hem ett par böcker till sina barnbarn. Vuxna som köpte Beskow-böcker erbjöds att också ta en vuxenbok som fanns kvar sedan förra årets Book of Hope och många nappade på erbjudandet. Två män som kom förbi uppgav att de inte hade några barn att läsa för men tog istället ett antal böcker ur vuxen-högen som de glatt betalade för. Andra besökare lämnade bidrag av olika storlek i bössan.

Design House Stockholm som har tagit fram en köksserie med Beskow-motiv visade sina koppar och andra husgeråd vid Book of Hope-tältet. 10% av försäljningspriset för produkter med motivet Maskrosor går till Barncancerfonden.

Fler bilder från Book of Hope finns på Barncancerfondens blogg