Ride of Hope-cyklist. Foto: Sanna Friborg

De cyklar genom Sverige för kampen mot barncancer

I helgen är det dags för start i cykelloppet Ride of Hope. Deltagarna startar från Lund i söder och Umeå i norr med gemensam målgång i Stockholm den 6 augusti. Nytt för i år är kortetapper och citycykling. Alla anmälningsavgifter går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer.

För tionde året i rad arrangerar Barncancerfonden cykelloppet Ride of Hope. 90 personer cyklar hela vägen från Lund och Umeå till Stockholm; 125 respektive 100 mil. Många deltagare tillkommer dessutom längs vägen på dagsetapper och de nytillkomna sträckorna; kortetapper och citycykling.

– Det finns många sätt att delta i Ride of Hope. Oavsett vilken sträcka man väljer så är det ett roligt sätt att engagera sig i kampen mot barncancer. Förutom att bidra till livsviktig barncancerforskning så får deltagarna ett minne för livet, säger Eleanor Rendahl, projektledare för loppet på Barncancerfonden.

Den 29 juli börjar Ride of Hope-cyklisterna trampa från Lund och den 30 juli går starten för loppets norra sträckning, från Umeå till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centrum som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. De två huvudsträckorna sammanstrålar i Västerås. Därifrån cyklar alla tillsammans till Uppsala, för att sedan cykla till Stockholm och målgången i Hagaparken den 6 augusti.

Nytt för i år är kortetapperna på cirka 5 mil och citycyklingar på cirka 5 kilometer i Örnsköldsvik, Halmstad, Uppsala och Göteborg. 

– Nu öppnar vi upp för fler att bli en del av den härliga Ride of Hope-gemenskapen. Det här är välgörenhetsloppet som välkomnar alla, unga som gamla. Ta med familjen, kompisgänget eller grannarna och bidra i kampen mot barncancer, säger Eleanor Rendahl.

Här går loppet
Umeå-Stockholm
30 juli Umeå-Örnsköldsvik
31 juli Örnsköldsvik-Härnösand
1 augusti Härnösand-Järvsö
2 augusti Järvsö-Mora
3 augusti Mora-Falun
4 augusti Falun-Västerås
5 augusti Västerås-Uppsala
6 augusti Uppsala-Stockholm

Lund-Stockholm
29 juli Lund-Halmstad
30 juli Halmstad-Göteborg
31 juli Göteborg-Jönköping
1 augusti Jönköping-Linköping
2 augusti Linköping-Norrköping
3 augusti Norrköping-Örebro
4 augusti Örebro-Västerås
5 augusti Västerås-Uppsala
6 augusti Uppsala-Stockholm

Hela bansträckningen och detaljer om plats för start och målgång för varje delsträcka. 

Vi välkomnar media
Journalister är välkomna till alla starter, depåstopp och målgångar. Många av cyklisterna har intressanta historier kring varför de engagerar sig i Ride of Hope.

För mer information om Ride of Hope, kontakta:
Eleanor Rendahl, projektledare för sträckan Umeå-Stockholm
070-310 48 40, eleanor.rendahl@barncancerfonden.se  

Sanna Friborg, projektledare för sträckan Lund-Stockholm
070-420 03 88, sanna.friborg@barncancerfonden.se