Carina Berg, programledare för Barncancergalan - Det svenska humorpriset. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

De är nominerade till Det svenska humorpriset

Den 2 oktober går den direktsända Barncancergalan – Det svenska humorpriset av stapeln för tredje året i rad. Carina Berg leder galakvällen i Kanal 5 när kampen mot barncancer sätts i fokus och svensk humor prisas. Sju eftertraktade Papphammarstatyetter delas under kvällen ut till landets främsta humorister, och nu har den namnkunniga juryn enats om årets nomineringar.

Måndagen den 2 oktober klockan 20:00 direktsänds för tredje året i rad Barncancergalan – Det svenska humorpriset från Berns i Stockholm. Det blir en oförglömlig och stjärntät galakväll där Sveriges roligaste prisas och hyllas, samtidigt som en insats görs i kampen mot barncancer genom att samla in pengar till viktig forskning.

Under kvällen delas sju bronsstatyetter föreställande Gösta Ekmans ikoniska rollfigur Herr Gunnar Papphammar ut till Sveriges främsta inom humor på film, tv, scen och webb. I fem av kategorierna utses de nominerade och vinnaren av en jury. Juryn tittar på humorprestationer och -produktioner från scen, film och tv som utmärkt sig mellan den 1 maj 2016 och den 30 april 2017.

De nominerade i jurykategorierna är:

Årets Humorprestation:
Per Andersson med The Book of Mormon
Linn Mannheimer med Trettiplus, säsong 2
Isabelle Riddez med Trettiplus, säsong 2
Shima Niavarani med Bullets over Broadway

Årets humorprogram:
Sommaren med släkten
Trettiplus 2
Må underbart med Tiffany Persson, säsong 2
Så mycket roligare

Årets långfilmskomedi:
Morran och Tobias - Som en skänk från ovan
Upp i det blå
Flykten till framtiden
Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Årets scenshow:
Bullets over Broadway
The Book of Mormon
Jag är Gud - Marika Carlsson
The world tour of the world - Johan Glans

De nominerade i den publika kategorin Årets webbhumor är:
Freudian Slip Productions - En otrogen politiker
I Just Want To Be Cool – Pokemon Go-beroende?!
Random Making Movies – Ex on the beach-parodi
Daniel och Emil Norberg - Melodifestivalen 2017 parodi, Andra chansen

Juryn består av:
Emma Peters, Annika Lantz, Fredrik Hallgren, Måns Nathanaelsson, Henrik Hjelt, Lena Rehnberg, Martin Persson, Babben Larsson, Fredde Granberg, Andreas Tottie, Sara Young, Clara Henry och juryns ordförande Anne Bergsten (Barncancerfonden).

Det svenska humorpriset inrättades 2015 för att belöna de människor och insatser som fått oss att skratta som allra skönast under det gångna året. Det prestigefyllda priset delas ut i sju kategorier, varav fem är jurykategorier. Utöver dessa delas Barnens pris ut till den person eller de personer som barnen själva röstat fram. I kategorin Årets webbhumor utses vinnaren av Aftonbladets läsare.

Nytt för i år är det nyinstiftade Hederspriset till Gösta Ekmans minne som tilldelas en person, duo eller grupp som har haft stort inflytande inom svensk humor.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks Sweden och sänds direkt i Kanal 5 måndagen den 2 oktober klockan 20:00.