Cyklar norrut för att bekämpa barncancer

Idag på morgonen, den 2 augusti, går starten för den södra sträckningen av Ride of Hope – cykelloppet som går förbi samtliga sex barncancercentra i Sverige. Cyklisterna samlar genom loppet in pengar till Barncancerfonden och visar samtidigt sitt stöd för barnen och familjerna på landets barncanceravdelningar. För andra året i rad är Lidl Sverige huvudsponsor för loppet.

Genom loppet Ride of Hope engagerar sig privatpersoner i kampen mot barncancer. Idag, den 2:a augusti startar loppets södra sträckning som ska ta cyklisterna 125 mil från Lund till Stockholm på nio dagar. Den 4:e augusti börjar Ride of Hope-cyklister trampa även från Umeå för att cykla 100 mil till Stockholm. Längst vägen passerar loppet de sex barnonkologiska centra som finns i Sverige: Umeå, Linköping, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Alla cyklister sammanstrålar och går gemensamt i mål i Hagaparken i Stockholm den 10 augusti.

Ride of Hope har växt för varje år och har i sommar fler startande än någonsin.
– Målet är att samla in mer pengar än förra året då loppet gav 2 miljoner kronor. Vi har så många taggade cyklister som kommer att vara med i år så det målet tror jag absolut att vi kan nå, säger Alexander Amprazis, Barncancerfondens projektledare för sträckan Lund-Stockholm.

Alla pengar som kommer in genom anmälningar, gåvor och insamlingar längs med vägen går oavkortat till Barncancerfondens verksamhet. Alla kostnader täcks av sponsorbidrag. Huvudsponsorn Lidl Sverige stöttar Ride of Hope för andra året och står bland annat för all mat till cyklisterna vid depåer och målgångar under hela loppet. Det finns ett stort internt engagemang för Ride of Hope hos Lidl. Anställda från olika butiker och ledningsgruppen kommer att cykla. För dessa cyklister står Lidl för anmälningsavgift och kringkostnader i samband med loppet.
– I år cyklar jag Ride of Hope för andra gången och jag är stolt att jag får med mig ytterligare 70 kollegor ut på vägarna. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Niklas Karlsson som arbetar för Lidl i Linköping.

Följ loppet genom södra Sverige
2 augusti: Lund till Halmstad. Depåstopp i Åstorp och på Hallandsåsen.
3 augusti: Halmstad till Göteborg. Depåstopp i Varberg och Kungsbacka.
4 augusti: Göteborg till Skövde. Depåstopp i Alingsås och Falköping.
5 augusti: Skövde till Örebro. Depåstopp i Lyrestad och Svartå.
6 augusti: Örebro till Linköping. Depåstopp i Mariedamm och Motala.
7 augusti: Linköping till Nyköping. Depåstopp i Norrköping och Kvarsebo.
8 augusti: Nyköping till Västerås. Depåstopp i Harpsund och Eskilstuna.
9 augusti: Västerås till Uppsala. Depåstopp i Enköping.
10 augusti: Uppsala till Stockholm. Depåstopp i Märsta.

Hela bansträckningen och detaljer om plats för start och målgång för varje delsträcka finns på http://www.barncancerfonden.se/ride-of-hope/vara-lopp/

För information om Ride of Hope, kontakta:
Alexander Amprazis, projektledare Ride of Hope: Lund – Stockholm
Telefon: 08-584 209 55
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se

För information om Lidls sponsorskap, kontakta:
Josefine Pettersson, presskontakt på Lidl
Telefon: 070-988 16 82
E-post: josefine.pettersson@lidl.se

 

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer
Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

Om Lidl, huvudsponsor för Ride of Hope
Sedan starten 2003 har Lidl Sverige pressat matpriserna och erbjuder högsta kvalitet till lägsta pris. I butikerna säljs både välkända märken och Lidls egna varumärken varav många är tillverkade i Sverige av kända producenter. Lidl har över 2 800 medarbetare och 169 butiker i Sverige. Läs mer på www.lidl.se.