Foto: Barncancerfonden

Carolina Gynning samarbetar med Barncancerfonden i nytt konstprojekt

Barncancerfonden presenterar idag det första i ledet av konstnärssamarbeten i Konst mot barncancer. Carolina Gynnings färgstarka måleri inleder konstprojektet, med det vibrerande verket Hopp. Gynnings tavla kommer att auktioneras ut till högstbjudande under september månad, och pengarna går oavkortat till kampen mot barncancer.

Konst mot barncancer 

Projektet Konst mot barncancer initierades under våren 2022, då Barncancerfonden ville hitta ett nytt format för att samarbeta med kreatörer. Barncancer drabbar en hel familj och är en samhällsfråga. Att låta olika konstnärer tolka känslor och situationer relaterade till barncancer är ett sätt att uppmärksamma flera olika aspekter och perspektiv av drabbades situation. Idag presenterar Barncancerfonden det första samarbetet, där konstnären Carolina Gynning målat en tavla som kommer att auktioneras ut till högstbjudande i september. Samarbetet med Gynning är det första i serien kreatörssamarbeten. 

- Konst mot barncancer är ett spännande och nytt koncept där vi tillsammans med kända konstnärer uppmärksammar barncancer. Vi söker ständigt nya format för kreativa samarbeten med olika typer av profiler och det här projektet ger konstnärer en möjlighet att samarbeta med oss och engagera genom sin konst på ett väldigt naturligt sätt, säger Åsa Hornhammar, ansvarig för ambassadörer och influencersamarbeten, Barncancerfonden

Carolina Gynning vill sprida hopp 

Carolina Gynning har alltid varit intresserad av konst och formgivning, och har hittat sitt uttryck i färgstarka porträtt och skildringar av vardagen. Hon tolkar både motgångar och hoppfullhet i sin konst som sträcker sig från tavlor till smycken, accessoarer och inredning. Verket Gynning skapat för Konst mot barncancer heter Hopp och är en tavla med ett motiv föreställande ett ansikte omslutet av hennes barns favoritsaker: färgglada enhörningar, jordgubbar, glass, ballonger, godis och fjärilar.   

- Som förälder finns det en sak jag fruktar allra mest och det är att mitt barn ska drabbas av sjukdom.Jag vill stödja Barncancerfonden på så många sätt jag kan för att barn som faktiskt blir sjuka ska få rätt hjälp och vård, och att deras familjer ska få stöd genom den svåra tiden. Jag hoppas att mitt verk kan ge hopp till de som drabbas, säger konstnären Carolina Gynning om samarbetet med Barncancerfonden.  

Verket till försäljning i september 

Auktionen av Carolina Gynnings tavla påbörjas den 16 september på Tradera. Utöver originalverket finns en tryckt version av tavlan till försäljning via Barncancerfondens gåvobevis under september månad. En gåva till sig själv eller att ge bort. Gåvobeviset säljs för 200 kr, 250 kr, 500 kr och 1000 kr. Alla intäkter från försäljningen går till kampen mot barncancer, och specialutgåvan av de tryckta gåvobevisen finns endast tillgängliga för försäljning under september månad på Barncancerfondens hemsida

För mer information om Konst mot barncancer och gåvobevisen, vänligen besök Barncancerfondens hemsida: Hope av Carolina Gynning | Barncancerfonden 

Under Barncancermånaden i september anordnar Barncancerfonden flera olika insamlingsaktiviteter tillsammans med samarbetspartners och eldsjälar i hela landet för att uppmärksamma barncancerdrabbades situation och samla in medel till förmån för att fler ska överleva och leva ett långt och gott liv.  

 

För mer information om Konst mot barncancer, vänligen kontakta: 

Åsa Hornhammar, ansvarig för ambassadörer och influencersamarbeten, Barncancerfonden 

Mejl: asa.hornhammar@barncancerfonden.se