Barncancerfondens första podcast

Nu finns första avsnittet av Barncancerfondens podcast tillgängligt för lyssning. I mars-avsnittet 2015, avsnitt #1, får vi möta medicintekniska forskaren Niclas Roxhed. Han arbetar med att utveckla en extremt liten strålkälla som ska kunna föras in i kroppen och strålbehandla en tumör inifrån.

Under 2015 lanserar Barncancerfonden en podcast där vi samtalar med forskare och med personer som på något sätt är engagerade i Barncancerfondens arbete.

Tanken bakom podcasten är att den ska vara ett fönster in till Barncancerfondens verksamhet och visa vad givarnas pengar går till. Den allra största delen av de pengar som Barncancerfonden samlar in går till att driva barncancerforskningen framåt, därför kommer störst fokus ligga på att träffa forskare och låta dem berätta om sitt arbete.

Utöver forskningsfokuset kommer podcasten också bjuda på samtal med människor som av olika anledningar är engagerade i Barncancerfonden. Det kan exempelvis vara personer som cyklar i Ride of Hope, någon som arrangerar Walk of Hope eller studenter som driver UF-företag och skänker sin vinst.

Avsnitten är 10-12 minuter långa och målsättningen är att släppa minst ett nytt avsnitt varje månad.

Du hittar Barncancerfondens podcast på: podcast.barncancerfonden.se

Inom kort kommer podcasten också att finnas på iTunes.