Barncancerfonden startar nytt löplopp - siktar på fler deltagare än Stockholm Marathon

Nu öppnar Barncancerfonden, tillsammans med partnern Vitamin Well, upp möjligheten för vem som helst att arrangera sitt eget löplopp. Målsättningen för första året är att Vitamin Well Run of Hope ska arrangeras på minst 25 platser i landet. Startavgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska kunna överleva cancer.

Barncancerfonden lanserar en ny medlem i sin ”of Hope”-familj och utökar sina idrottsevent med ett löplopp. Loppet är ett välgörenhetslopp där anmälningsavgifterna tillfaller Barncancerfonden, och Vitamin Well matchar deltagarnas anmälningsavgifter. Administrationen sköts via Barncancerfondens hemsida där arrangören registrerar sitt lopp. De som vill delta i loppet går sedan in på sajten och anmäler sig till sitt valda lopp.

– Vi har sett en enorm vilja att engagera sig i våra olika idrottsevent och har längtat efter att kunna erbjuda joggare och löpare ett evenemang med löpning i fokus. Nu har vi hittat rätt former för att starta Vitamin Well Run of Hope och dessutom ingått ett partnerskap med Vitamin Well som kommer att lyfta loppet och insamlingen ytterligare, berättar Alexander Amprazis, projektledare på Barncancerfonden.

Huvudsponsor för det nya loppet Run of Hope är Vitamin Well.

– Barn och unga ligger oss varmt om hjärtat och vi vill ta vårt ansvar som företag och vara en bra förebild. Det känns både naturligt och viktigt för oss att stötta Barncancerfonden. Vitamin Well Run of Hope förenar träning och hälsa med ett viktigt ändamål. Tillsammans kan många starka ben ge ett betydande bidrag till forskning för att fler barn ska överleva cancer, säger Mariette Wolfers, Marknadschef Sverige, Vitamin Well.

 

Fakta om Vitamin Well Run of Hope

  • Vitamin Well Run of Hope genomförs den 8 oktober 2016.
  • Vem som helst kan arrangera ett lopp. Det är gratis att registrera sig som arrangör.
  • Vem som helst kan delta. Det kostar 50 kronor att anmäla sig.
  • Ett gäng kompisar eller kollegor kan köpa ett paket om max 8 startplatser för 400 kronor.
  • Vitamin Well matchar alla startavgifter upp till 2000 startande.
  • Vitamin Well kommer att vara värd för lopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg och Stockholm.
  • Målet för 2016 är att Vitamin Well Run of Hope ska genomföras på minst 25 platser.
  • Bilder från loppet samlas under #vitaminwellrunofhope

Information om loppet samt anmälningssida för arrangörer och deltagare finns på www.runofhope.se.

 


För mer information, vänligen kontakta:

Maria Tegin, pressansvarig på Barncancerfonden
E-post: maria.tegin@barncancerfonden.se
Telefon: 08- 584 209 60

Agnes Palinski, Media Relations Manager på Vitamin Well
E-post: agnes.palinski@vitaminwell.com
Telefon: 073-988 44 68

Om Barncancerfonden
Barncancerfondens vision är att utrota barncancer. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Så sent som på 1970-talet var förhållandena de omvända. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige – helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Detta kan endast ske tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att pengarna alltid går till rätt ändamål. Barncancerfondens plusgironummer är 90 20 90-0. Tack för ditt bidrag.

 


Om Vitamin Well
Vitamin Wells affärsidé är att under eget varumärke utveckla, producera och marknadsföra vitamin- och mineralberikade drycker med en tydlig funktionalitet för konsumenten. Läs mer på www.vitaminwell.se