Foto: Fredrick Tendong/Unsplash

Barncancerfonden lanserar gamingeventet Stream of Hope

Nu lanserar Barncancerfonden Stream of Hope. Under 24 timmar på internationella barncancerdagen spelar stora svenska streamers dataspel online i kampen mot barncancer.

- Vi vill alltid testa nya sätt och plattformar där vi kan möta människors vilja att stötta barn med cancer. För oss på Barncancerfonden är det här ett helt nytt område och vi är jätteglada för det engagemang som flera streamers visat oss inför idén, säger Nathalie Hillerström, projektledare för Stream of Hope på Barncancerfonden.   

Stream of Hope äger rum under internationella barncancerdagen den 15:e februari och pågår under 24 timmar. Hittills har 25 streamers, onlinespelare, anmält sig för att livesända när de spelar dataspel som Fortnite, League of Legends och Dota 2 för att stötta Barncancerfondens arbete. Alla streamers som medverkar sänder från sina egna kanaler på spelplattformen Twitch. Via sina respektive kanaler kommer de samla in donationer som går till att finansiera barncancerforskning och stöd till de familjer som drabbas. Bland de streamers som medverkar finns bland annat Linus "Zaitr0s" Andersson, som är en av Sveriges största streamers för spelet Fortnite. 

- Barn och cancer hör verkligen inte ihop, så när jag fick frågan om att vara med i Stream of Hope var det självklart att tacka ja för att bidra på det sätt jag kan. För mig är gaming något som sprider glädje, skratt och gemenskap och tillsammans kan vi gamers vara med och göra skillnad för de familjer som drabbas av barncancer, säger Linus "Zaitr0s" Andersson som har drygt 152 000 följare på Twitch och ytterligare 197 000 följare på Youtube.

Stream of Hope blir Barncancerfondens sjunde of Hope-event, men det första som sker helt digitalt. Sedan tidigare samlar Barncancerfondens övriga of Hope-event tiotusentals människor som varje år springer, promenerar, cyklar, simmar och yogar i kampen mot barncancer.  

Om barncancer

  • Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år i Sverige. 
  • Cirka 85 procent av barnen överlever, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige. 

Om Stream of Hope

  • Är ett helt digitalt event där streamers samlar in pengar till kampen mot barncancer via donationer på spelplattformen Twitch. 
  • Genomförs under internationella barncancerdagen den 15:e februari och pågår i 24 timmar. 
  • Vem som helst kan anmäla sig för att vara med i Stream of Hope via streamofhope.se. Att följa någon annans stream kräver ingen anmälan.