Bakat med hopp - för barn med cancer

Sveriges bagare och konditorer har dragit igång en långsiktig kampanj för att samla in pengar till Barncancerfonden. Samarbetet lanserades i samband med Sveriges Bageri- och Konditorimässa under helgen 18-20 september.

Bagerier och konditorer runt om i Sverige har nu möjlighet att vara med och bidra till barncancerforskning och stöd till familjer där ett barn drabbats av cancer. Sveriges bagare & konditorer har tagit fram chokladsigill, brödgördlar och tårtbrickor som genererar 3, 5 respektive 10 kronor direkt till Barncancerfonden. Kampanjen går under namnet ”Bakat med hopp”

– Från och med nu vill vi se hela Sverige vara med och baka med hopp. Tillsammans kan vi med tårtor, goda bröd och bakelser hjälpa till i kampen mot barncancer, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

– Behovet av fortsatt barncancerforskning är enormt.  Den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1 och 14 år är just cancer. Varje gåva gör skillnad och det gläder oss att Sveriges bagare & konditorer nu också är med i kampen mot barncancer, säger Per Leander, verksamhetschef på Barncancerfonden.

Om Sveriges bagare & konditorer
Sveriges bagare & konditorer AB är en branschorganisation för bageribranschen i Sverige. Organisationen grundades år 1900 och har sedan dess arbetat för att främja utvecklingen av bagerier och konditorier i Sverige. Sveriges bagare & konditorer AB har ca 500 medlemsföretag. För ytterligare information se: www.bageri.se