Aron Anderson kör Vasaloppet till förmån för Barncancerfonden

Barncanceröverlevaren Aron Anderson hamnade i rullstol efter att ha opererat bort en tumör i ländryggen som nioåring. Nu är han en framgångsrik multisportare med flera paralympics bakom sig. På söndag skidar Aron i Vasaloppet för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Under 2014 gav Aron sig själv en rejäl utmaning. Han skulle bli den första personen i rullstol som genomförde en svensk klassiker på under 24 timmar. Han fick slita hårt men han lyckades. Samtidigt som Aron och hans team tog sig igenom Vansbrosimning, Lidingölopp, Vasalopp och Vätternrunda samlade de in pengar till Barncancerfonden, för att barncancerforskningen i Sverige ska kunna få fortsatt finansiering. Insamlingen var framgångsrik och landade på drygt en halv miljon kronor.

I år sätter Aron upp många nya mål, men han återvänder också till Vasaloppet nu på söndag.

– Förra årets Vasalopp är bland det tuffaste jag gjort och som väderprognosen ser ut just nu verkar årets lopp bli minst lika jobbigt. Men hur jobbigt och slitigt det än blir kommer jag alltid ha med mig i bakhuvudet att barnen som ligger på sjukhus och kämpar mot sin cancer, de kan inte bryta och kliva av bara för att det är jobbigt. Därför kör jag Vasaloppet för just dem, säger Aron.

Under loppet kan man följa Aron och hans team via en GPS-tracker på en karta på Arons webbplats. Team Aron kommer också att göra uppdateringar på Instagram och Facebook under loppet.

Mer information om Arons Vasaloppssatsning, teamet och karta hittar du här: http://aronanderson.se/vasaloppet-mot-cancer/

Gåvor samlas in via Arons insamling ”Vasaloppet mot cancer


För mer information, kontakta:

Aron Anderson
Telefon: 070-217 66 97