500 cyklister rullar i mål i Barncancerfondens Ride of Hope

Sista etappen avslutas på Gärdet i Stockholm I dag avslutas den sista etappen i Sveriges största motionslopp på cykel. Efter en vecka med etapper över hela landet går 500 cyklister i mål vid Kampementsbadet i Stockholm klockan 14.00. Loppet har genererat över 2 miljoner kronor till kampen mot barncancer.


Ride of Hope är ett cykellopp med två delar, 125 mil mellan Lund och Stockholm och cirka 100 mil mellan Umeå och Stockholm, som genomförs till förmån för Barncancerfonden. Lundcyklisterna har sedan starten den 3 augusti tagit sig till Stockholm via Halmstad, Göteborg, Skövde, Örebro, Linköping, Katrineholm, Västerås och Uppsala. I år körs Ride of Hope även för första gången i norra Sverige och Umeåcyklisterna har sedan starten den 5 augusti tagit sig till huvudstaden via Örnsköldsvik, Härnösand, Hudiksvall, Falun, Västerås och Uppsala.

Den längsta etappen är på 20 mil, mellan Hudiksvall och Falun, och den kortaste, mellan Uppsala och Stockholm, är på drygt 9 mil. Man kan välja att cykla en eller flera etapper. På vägen passeras alla sex barncancercentra som finns i Sverige.

– Ride of Hope fortsätter att växa och vi blir alltid glatt överraskade av hur många som anmäler sig. Vi har haft över 1 500 startande i år. Vi är också mycket stolta över att Lidl gått in som huvudsponsor, de är med som draghjälp och ser samtidigt till att alla cyklister får den energi de behöver på vägen, säger Billy Ydefjäll, projektledare på Barncancerfonden.

Lidl Sverige och Barncancerfonden har slutit ett treårigt huvudsponsoravtal som bland annat innebär att Lidl bidrar med mat till alla deltagare under loppet.

– Vi är mycket stolta över att vi kan vara med och stödja Barncancerfonden genom vår satsning på Ride of Hope. Det finns ett stort internt engagemang och många av våra anställda kommer att vara med och cykla för att öka kännedomen om Barncancerfondens verksamhet, säger Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig, Lidl Sverige.
Ride of Hope har sedan starten 2008 dragit in mer än 3 miljoner kronor till Barncancerfonden. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter och från cyklisternas gåvor och egna insamlingar, samt från olika sponsorer och samarbetspartners. Insamlingen under årets lopp kommer att överskrida 2 miljoner kronor.

För att kunna ro i land projektet får Barncancerfonden hjälp av många cykelklubbar runt om i Sverige, som sköter mycket av det praktiska kring loppet.

– Cykelklubbarna känner sina vägar och har kunskap och erfarenhet av att arrangera cykellopp. Utan deras hjälp kan vi inte genomföra detta, säger Billy Ydefjäll.
Det är med andra ord bäddat för nytt rekord, såväl i antal deltagare som i insamlade pengar.

Kom gärna och träffa cyklisterna och eldsjälarna från Barncancerfonden vid målgången. Mer information om loppet finns på www.barncancerfonden.se/rideofhope

För ytterligare info, vänligen kontakta:

Ylva Andersson, PR-chef Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 06
E-post: ylva.andersson@barncancerfonden.se

Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig Lidl Sverige
Telefon: 0709-881629
E-post: katarina.rosenqvist@lidl.se