30 000 personer trampar mot barncancer på lördag

Den 25 mars är det dags för årets Spin of Hope – Nordens största spinningevent. Under 12 timmar cyklar omkring 30 000 personer på 93 orter över hela landet, för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer och deras familjer.

Spin of Hope, som är Barncancerfondens största event under året, går mot nya rekord. Förra året samlades hela 5 miljoner kronor in och 2 200 lag deltog. I år är intresset ännu större.

- Det är fantastiskt att så många engagerar sig i Spin of Hope. Eventet har tiodubblats sett till antal deltagare och insamlade kronor sedan starten 2009. Spin of Hope har etablerat sig som ett event som hela spinning-Sverige samlas kring. Det innebär välbehövliga miljoner till stöd för barn som drabbas av cancer, säger Åsa Blomberg, chef Företagsinsamling på Barncancerfonden.

Kreativiteten är stor bland arrangörerna i årets Spin of Hope. På Götgatsbacken i Stockholm blir det pop up-spinning i en lastbil, på Body Joy på Värmdö spelar ett liveband i spinningsalen och i Lidköping arrangeras "Lidköping mot Cancer" ett jätteevent med 250 spinningcyklar.

Barncancerfondens insamlade medel går i huvudsak till forskning, men pengarna som samlas in i samband med Spin of Hope går till de sex lokala föreningarna. De stöttar familjer vars barn har drabbats av cancer, genom verksamhet för drabbade familjer, samarbete med vårdpersonal, rekreation för drabbade familjer och mycket mer.

Barncancerfondens webbplats finns en aktuell lista med platser, orter och kontaktuppgifter till alla arrangörer.

Om Spin of Hope

  • Spin of Hope är ett spinningevent där lagdeltagarna hjälps åt att hålla spinningcyklarna igång i tolv timmar, från sju på morgonen till sju på kvällen.
  • En bascykel kostar 1500 kr och en guldcykel för 3000 kr. Pengarna som samlas in under dagen går till Barncancerfonden.
  • Årets Spin of Hope, den nionde upplagan, arrangeras på hela 93 orter runtom i Sverige.
  • Eventet är rekordstort, och har fler deltagare än både Vasaloppet och Vätternrundan.

För mer information, vänligen kontakta:
Sanna Friborg, Projektledare idrottsevent
070-420 03 88, sanna.friborg@barncancerfonden.se