Insamlat hittills: 80 200 Kr

80%

Mål: 100 000 Kr

Jag vill bidra
121 dagar kvar att stödja
Målsättning: 0 Kr
287 personer stödjer denna insamling

Lilla Stella

☆ STELLA THE LITTLE STAR ☆

Den Vackraste stjärnan har lämnat oss. 🌟
Den 13/7 -16 kl.17.02  somnade Stella in i vår famn. Vi fick pussa och krama om Dig och känna Dina sista andetag och säga God natt, Vi älskar Dig och Vi ses igen. ♡
Nu får du fortsätta dansa till Musik i himlen.
Orden räcker inte till för hur mycket Vi saknar dig och våra hjärtan är trasiga.
Ord räcker inte till för hur mycket vi älskar dig!

1år 10 månader & 4 dagar blev Du. ☆

Himlen har fått en Ängel med dom vackraste Änglavingarna och Dom Vackraste blåaste ögonen och de sötaste guld lockarna. 💐

Sjukdomen vann och vi förlorade våran vackraste, finaste Dotter. ♡

☆ Ä L S K A D E L I L L A S T E L L A ☆

Den 14 februari 2016 förändrades vårat liv. Vårat underbara liv blev sjukhus liv. Våran lilla kämpte och lilla charmtroll som drabbades av sjukdomen HLH/FHL.14 februari i år (-16).

Du insjuknade du i det läkarna sa på Gävle sjukhus att du har infulensa. Det var inte influensa. Åk hem ge erat barn alvedon/ipren, så ska ni se att det går över, var läkarnas svar till oss

Men tyvärr så blev vi skickade till Hudiksvalls sjukhus för det var fullt på vanlig avd. i Gävle och i uppsala. Stella åke ambulans till Hudiksvall för att hon var så dålig. Tog massa prover uppe i Hudiksvalls sjukhus. Dom väckte oss på morgonen och sa att ni måste åka till Akademiska i uppsala. Nu trodde dom att Stella hade Leukumi. Så i ilfart till Uppsala i ambulans. Nu börjades det tas massa prover och göras massa undersökningar.

Den 26/2 drabbades Stella av kraftiga kramper. Så kraftiga att hon hamnade i respirarior på barnintensiven. Det var också den dagen då vi fick veta att hon hade sjukdomen HLH/FHL.
Så denna dag var fruktansvärd!
Hon låg nersövd i 1.5 vecka. I 3 veckor gick vi mellan intensiven där Stella låg och blodavdelningen på akademiska Barnsjukhuset där vi som föräldrar sov.

Nu var det bara att behandla ner, sjukdomen med cytostatika -cellgifter, få bukt på kramperna (som var jättesvåra att behandla). Massa mediciner, bla antobiotka mm...

Kramperna försvann på påskdagen men tyvärr så hade hon en till liten kramp för 2 veckor sedan, det det är kanske som läkarna tror att hennes lill hjärna fortfarande är lite svullen. Levern och mjälten är fortfarande lite svullen men har varit svullen som en vuxen knytnäve. Efter alla dessa kramper så vet man tyvärr inte i dags läget om hon fått några bestående men av det. Hon har nedsatt rörlighet i vänstersida och så synen. Man vet inte om hon ser något är hon blind eller ser hon konturer. Det går tyvärr inte att göra undersökningar för det nu. Och om man ens kan se det på undersökningar.

Så nu planerades det för en transplantation. När det skulle ske visste dom inte, först måste man hitta en donator. Blir man inte behandlad i tid med denna sjukdom då tyvärr är överlevnads chanserna otroligt små.

Tyvärr så hittade man ingen Donator till Stella....
Man hittade en annan
donator- navelsträngasblod men tyvärr då man tinade den så hade många celler dött. Så tyvärr så var det för läkarna att tänka om. Då började dom ta prover på oss Mamma Madeleine och Pappa Eddy.
Vem av oss som matchade bäst!?
Det vart Jag Mamma madeleine.
Så nu skulle det utföras en Haplo-transplantion och det utför man bara i Göteborg. Så nu var det för medicinering inför transplantation. Stella fick Mamma Madeleines Stamceller den 19/5. Dagarna gick och veckorna gick. Tyvärr så tog det inte dom nya stamcellerna. Hon fick massa infektioner, bla blodinfektioner. Och hennes feretinvärde var sky högt över 100 000. Det ska under 200. Läkarna började tänka om. Så igår den 16/6 så fick Stella en till Celler-boost med Mamma Madeleines resternade Celler. Så nu får vi hoppas på att det börjar arbeta dom nya cellerna nu. Feretinvärdet är fortfarande högt över 17 000. Och hon har lite feber och lite infektioner. Men hon behandlas med olika sags antibiotika, mediciner, det fylld på med blod dagligen och trombocyter dagligen.

Denna sjukdom är så ovanlig att dom har ofta konferener om Stella världen över för att komma och besluta bra beslut för bästa behandling.
Så nu hoppas och och håller alla våra tummar för att detta ska gå bra. Annars vet vi tyvärr inte vad som kommer att ske för Stella, denna sjukdom är otroligt ovanlig det föds 2 barn/100 000barn med sjukdommen FHL per år. Så det finns tyvärr inte så myclet forskning som det kanske borde finnas om detta. Så det behövds forskas mera! Och då kan man rädda flera liv.

Stella Du måste bli frisk och klara detta så du kan busa med dina kompisar igen. Vi vet att Stella saknar det.

Nu har vi varit på sjukhus sedan den 14 februari. Vi har fått firat påsk i sjukhus sängen och midsommaren får vi också fira i sjukhussängen då vi är isolerade sen den 11maj.

Du våran vackra Lilla Dotter va nu inte så envis som du alltid är! Låt nu dessa nya Celler Vinna i din kropp.

Det som är så fantastiskt att vi har våra stunder då Stella är otroligt pigg och glad. Och vi har alltid disco inne på rummet. Det spelas Avicii och massa andra disco låtar!!! Det är det som visar att hon är en riktig Fighter!!

KÄRLEK till er!

Kram på er Alla från Stella ♡

Vi startade denna insamling för ett det ska forskas mera och flera ska få lära sig mera om denna sjukdom.


OM DIAGNOSEN.
Familjär hemofagocyterande lymfohistiocytos (FHL), Hemofagocyterande lymfohistiocytos (HLH) och andra hemofagocyterande syndrom kännetecknas av en uttalad och okontrollerad inflammation med aktiva makrofager som fagocyterar (äter upp) de olika blodkropparna. Man skiljer mellan primära (medfödda) och sekundära (förvärvade) hemofagiska syndrom eller hemofagocytoser. De olika medfödda sjukdomarna är primära immunbristsjukdomar som är dödliga om de inte behandlas med hematopoetisk stamcellstransplantation.

De primära formerna förekommer nästan bara hos barn. Cirka 2/ 100 000 barn per år insjuknar i FHL i Sverige, vilket innebär ungefär två barn om året, med vanligast debut redan innan ett års ålder. De primära formerna kan förekomma även hos ungdomar och vuxna, men detta är mycket sällsynt. De sekundära formerna av sjukdomen kan visa sig hos både barn och vuxna i alla åldrar och är betydligt vanligare än de primära. Det är mycket allvarliga sjukdomar som utan intensiv behandling leder till att barnet dör.

Både de primära och sekundära formerna beror på defekter hos cytotoxiska T-celler och NK-celler (de celler inom immunsystemet som har en celldödande funktion). Mutationer i flera gener kopplade till defekt vesikelfunktion och cytotoxicitet ligger bakom olika typer av FHL och andra primära immunbristsjukdomar.

Det vanligaste första symtomet är feber med påverkat allmäntillstånd. Ofta är mjälten och levern förstorade och hos en tredjedel av barnen även lymfkörtlarna. Hudutslag som varierar i typ och utbredning förekommer, liksom blåmärken eller blödningar, pga brist på trombocyter (blodplättar). Neurologiska symtom kan förekomma, pga inflammatoriska härdar i hjärnvävnaden och/eller hjärnan eller hjärnödem. Det kan leda till nackstyvhet, kräkningar, kramper samt förlamningar av ansiktsnerver (kranialnervspareser). Symtomen kan vara svåra att tyda hos mycket små barn. Vid de sekundära formerna är symtomen likartade, men de kan då vara svåra att tolka på grund av att barnen samtidigt har andra svåra sjukdomar.

Hos alla med hemofagocyterande syndrom bör det alltid göras en noggrann utredning för att utesluta koppling till annan sjukdom, som infektion eller tumör, eller någon annan bakomliggande orsak. Ibland kan behandlingen behöva påbörjas redan innan diagnosen har fastställts för att minska risken för ett allvarligt förlopp. Behandlingen av FHL och andra primära hemofagocyterande sjukdomar delas in i två delar, initial- och underhållsbehandling samt hematopoetisk stamcellstransplantation.

Senaste bidragen till insamlingen

 • Fam Fougman/Jonsson/Söderlund

  Anonym

  Bo, Linda, Melwin & Liam

  Fina fina Stella ❤️

  Malin

  Upptäckte denna insamling av en slump egentligen och läste om Stella. Skickar härmed en liten hälsning till Stella och Stellas älskade <3

  Gammelfarmor

  Från gammelfarmor

  Frida Eriksson

  Anne-Marie Karlsson

  Älskade Stella

  Stephanie Rönning

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Anonym

  Linda, Bo, Melwin & Liam

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Anonym

  Tobias Pettersson

  Till minne av Stella <3

  Victoria, Stefan och Ludvig

  Lycka till med butiken. Ni är så starka.

  Janina

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Vi tänker på er

  Marcus

  Viola Monie Michael Eklund

  Anne-Marie Karlsson

  Sara Elmesiöö

  Linnéa Karlsson

  Familjen Fabian

  Mattias Ribbing

  Lina Ottenbäck Asp

  Bengt & Tatcharin

  God Jul Stella! Tobias, Micke och Lisen

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Familjen Juntunen

  Mikkis och Karro

  Rose-Marie och Lasse

  Karin och Peter

  Camilla Halvarsson

  Emma Söderholm

  Henrik, Sandra, Harry och Molly

  Sara idir

  Marie Andersson och Jimmie

  Josefine Lundgren

  Ellie

  Helène Lundin

  Fam. Hedvall/Sjökvist

  Anna Källström

  Stella, Milton, Annelie o Patrik

  Pernilla Berger

  Andreas, Helena, Elis, Irma och Alvin

  Smen i långsand

  Calle

  Robban Öberg Sandra Jakobsson

  Familjen. Juuti Åsberg

  Eva Norberg

  Jessica och Simon Lindfors

  Frida Melin

  Vi tänker på er <BR> Jörgen Andersson med familj

  Mormor o Morfar

  Riem & Kjell

  Sara och Rickard

  Stefan och Prajied Brynte

  Hanna & Jimmy och Anne

  Kristina och Folke

  Mattias, Magdalena, Engla, Linnea och Jasmina

  Inger Öhrn

  Fia och Peter Wendin

  Naimy Söderman, gammelfarmor

  Christina Holmqvist o Tomas Eriksson

  Bengt och Ann-Marie Elofsson

  Östen Sundberg

  Staffan Eriksson och Annie Älveborn

  Fam Söderman / Grinde

  Familjen Hans Höglenius, gammelfarmor o gammelfarfar

  Anette o Alf Monie

  Folke och Kristina

  Björn, Signe och Freja Kohonen

  Gunilla Bä,bä vita lamm...

  Per-Olov Hiller

  Johan Larsson

  Familjen Schymberg Swee

  Lena men familj

  Isabelle Eriksson

  Thomas ochEva

  Jonte

  Familjen Hägglund/Molarin

  Kusin Tobias

  Bo sjöberg m.fam.

  Lindholm i rum 3

  Göran och Anette Smideborg

  Restaurang Tre små rum Skutskär

  Ewa Hansing-Årman

  S&T- på 28:an

  Karin Östlund

  Theresa

  Bengt&Tatcharin

  Marina Niklas Celvin Celine

  Anonym

  Camilla

  Tindra Mattsson med familj

  Melwin, Bo & Linda

  Viola och Micke

  Fam Sellmander/Andersson

  Dagis kompisarna på svalan

  Jimmy & Hanna

  Johan o Anna

  Henrik Elin Anton Simon Nyström

  Erika

  Mikaela Andersson

  Anneli & Fredrik Jonsson

  Josefina Engström

  Maria och Rickard Svensson

  Jennie Karlström

  Frode, Silje & lille Celine, Alta, Norge

  Birgitta Bergström

  Emmy, Martin & Nelson

  Markus och Hanna

  Fia Linderdahl

  Familjen Elfwing/Larsen

  Magnus, Svensk Motoroptimering

  Hans Larsson

  Isak och Erik

  Carina och Anders Pettersson Sundborn

  Lena Liljedahl

  Göran och Ann-Helen Jansson

  JESUS

  Fam Karlsson

  Familjen Ögren/Keijser

  Miriam

  Karin o Kari

  Tom Stefanius

  Thilde och Alice Nilsson

  Kerstin o Sven-Åke

  Emma och Björn

  Maria Löfgren

  Anne Ågren

  Patrik o Elisabeth

  Cissi, Patrik o Ture Helgesson

  Wille Klang

  Sanna Stigenberg

  Per och Patricia

  Mia och Elina

  Hanna

  Calle

  Erik & Anette

  Emmas fotostudio

  Gästrike Autoservice AB / Rev Tech

  Erik Gustavsson

  Anonym

 • Sebastian & Lisa Martinelle

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Vi tänker på er♡

  Bengt

  Bengt & Tatcharin

  Björn Norman

  Anette Engberg

  Marina Patrik och Tilde

  Kramar!

  Emma, Björn och Bo

  Lite extra kärlek på alla hjärtans dag!

  Ante & Wille Åberg

  Må forskarna vinna!

  Mamma & pappa

  Våran lilla flicka

  Anonym

  Nathalie

  Från andra sidan gatan

  Håkan & Ingela

  Familjen Ottosson

  För lilla Stella och alla andra barn

  Barbro, Anette och Kjell

  Linda, Bo, Melwin & Liam

  Grattis på födelsedagen finaste ängel

  Anonym

  En hälsning från mormor o morfar

  Jolla

  Rose-Marie o Lasse

  Ida L

  Sara Elmesiöö

  Andreas Gunnarsson

  Anna

  Monika

  Eva S

  Kjell o Anna-Karin

  Florashop Gävleborg AB

  Anonym

  Tove Eriksson

  Monica Varland

  Patrik och Elisabeth

  Kicki och Janne Björklinge

  Family. Stenman Ek

  Daniel,Camilla,Molly,Frida,Mimmi

  Teddy "Misun" Roswall

  Lasse P/fd Borgis

  Familjen Krantz

  A-K Johansson

  Tora

  Oscar & Elsa Skoglund

  Jessica Eriksson

  Fam. Steinwall

  Malin ,Isak,Elis ,patrik

  Elin Andersson Kim ochlilja!

  Anne

  Kerstin Johansso

  Fam. Lingvall/Jäderkvist

  Helene

  Rose-Marie och Kjell

  Elisabeth Persson

  Tony Lisse & Christoffer

  Magnus Sterner

  Lotta Larsson

  Sara, Erik, Linus och Leo

  Johan och Louise

  Saneh & Sven-Erik

  Micke, Lisen och Tobias

  Fam Olsson/Sköld och Fam Juggas

  Henrik och Matilda med familj

  Älskade Stella Familjen Karlsson

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Familjen Dalgärde

  Susanne Hjalmarsson

  Lena Hållinder & Jonas Wahlén

  Samuel-Maja o Vincent-Emmet o Ann

  Stig och Margareta

  Hanna Högberg

  Gertrud Larsson med barn och familjer

  Laila och Hans, Cecilia och Patrik, Eric och Mika

  Sofia och Bibbi Watkins

  Kerstin & Sven-Åke, Sofie, Ove & Maja, Emma & Björn

  Jenny Back med familj

  Frida Olsson

  Johannes Andersson

  Eva Hornström

  Jens Holmvall

  Jonas med familj

  Åsa William Tim

  Lenem1976

  Patric och Micke

  Kicki och Janne Björklinge

  Linn Andersson och Kim Eriksson

  Fam Holmgren/Boström

  Tina Petersson

  Sofi Melbéus FHL mamma

  Margit och Sven-Olof Mattsson

  Lovisa

  Pia och Rolf

  Marina Niklas Celvin Celine skutskär

  Inger och Janne

  Veronica, Rickard och Thindra Carlsson Skutskär

  Kristofer eriksson

  Frida skyman

  Emma

  Ann-Kristin Olsson

  Helene o Lasse

  Kjell o Anna - Karin Söderman

  Daniela Mengarelli

  Benke och Susanne

  Jolla

  Hannah Forsmark

  Sara Elmesiöö

  Erika

  Hellevi Visuri

  Carina Hallenberg

  Sandra.

  Kristian Koop

  Fanny Andersson

  Hanna o Pelle

  Anonym

  Anonym

  Minnie

  Vincent Hägglund

  familjen Norell

  Roland och Elisabeth Söderman

  Familjen Wahlberg

  Martina Wirtala

  Personalen på Tallbackens Förskola

  Familjen Abrahamsson

  Robert Lind

  Rose-Marie o Lasse

  Eva E-G

  Jessica, Christoffer, Elmer o Emma Hillbom

  Sarah Pratt

  Jessica Strömberg

  Familjen Marsnäs

  Karolina palmlöf

  Mamma till en annan Stella.

  Vilgot Ottosson med familj

  Emma

  Ulf Ewa

  Fängström /Jansson

  Sebastian & Lisa Martinelle

  Wille

  Alexander, Angelica och Siri

  Evelyn Anglehed, Marcus Lindersson

  Familjen Lindersson / Talts

  Dan Lövgren och Helena Ojamäe

  Fam Linde / Hansen

  Encrantz Motorsport

  Fam Anglehed / Eklöf

  Jessica Henning Öhneskog

  Fam Davidsson Vigren

  Sofia

Se alla som bidragit till insamlingen