Alla produkter
Här hittar du alla produkter

Livet på paus
Tänk dig att du är tonåring och precis fått reda på att du har cancer.

Vova opereras
Vova har cancer och måste opereras för en tumör i magen. Följ med till sjukhuset för att se hur det går till. Vova måste röntgas, tvätta sig med en speciell tvättsvamp och fasta innan operationen.

Vova får strålbehandling
Vova har cancer och behöver strålbehandlas. Följ med till sjukhuset för att se hur det går till när Vova får sin behandling.

Vova får cytostatika
Vova har cancer. Följ med till sjukhuset för att se hur det går till när Vova får sin behandling. Boken riktar sig till förskolebarn och förklarar på ett enkelt sätt hur en cytostatikabehandling går till.

Eugen och den dumma knölen
Boken handlar om lille Eugen som får en hjärntumör och hans upplevelser i samband med detta.

När Annas syster blev sjuk
När Annas storasyster Elsa får cancer förändras allt. Inte bara för Elsa, utan även för Anna och tvillingbrorsan Kalle.

Tio noveller om barncancer
Sanna berättelser från verkligheten. Texterna är skrivna av både de som själva haft barncancer och av föräldrar och bonusföräldrar till barn med cancer.

Orkar han så orkar jag
"Det tog nästan nio månader från det första läkarbesöket tills tumören upptäcktes och jorden rämnade under våra fötter."

När Agnes fick leukemi
I "När Agnes fick leukemi" får du följa 4-åriga Agnes från de första symtomen, genom hela behandlingen och tiden på sjukhuset tills dess att hon blir frisk igen.

Hallå Eller!
Robert Bagiu började skriva dagbok när han hade två månader kvar att leva.

Nästan precis som vanligt
Boken handlar om Lina, 13 år, vars lillebror drabbas av cancer.

Kämparnas konung
Boken handlar om Ivar — Kämparnas konung — som ville att livet skulle gå "rättefort", men som inte klarade sig.

Ett steg i taget - när livet går i bitar
Boken riktar sig till dig som drabbats av den stora sorgen att mista ett barn i cancer.

Mitt barn har fått cancer - vad händer nu?
I den här skriften berättar vi om vanliga reaktioner efter beskedet om att ditt barn har fått cancer, om den första tiden på sjukhuset och vilken hjälp som finns att få för att klara av den första svåra tiden.

Mitt barn är färdigbehandlat - sen då?
I den här skriften berättar vi om vanliga reaktioner efter det att barnet är färdigbehandlat, om de återbesök och kontroller som följer och ger tips och råd för hur du som förälder hittar tillbaka till tillvaron hemma.

När det värsta har hänt
Den här skriften riktar sig till föräldrar för att stötta syskon som mist sin syster eller bror i cancer.

Saknar dig!
Skriften ger stöd till dig som förlorat en bror eller syster i cancer.

Metodhandboken
Metodhandboken är ett hjälpmedel i skolan för elever med en förvärvad hjärnskada.

Barncancerrapporten 2019
Årets rapport undersöker hur den svenska vårdens uppföljning av vuxna barncanceröverlevare ser ut i dag och hur den kan bli bättre. Barncancerrapporten fokuserar i år även på hur forskningen kan minska sena komplikationer för barn som har behandlats för cancer.

Barncancerrapporten 2018
Årets rapport undersöker under vilka omständigheter cancerdrabbade barn i Sverige behandlas eller deltar i kliniska studier utomlands och varför en del föräldrar på eget initiativ söker upp behandlingar utomlands för sina sjuka barn.

Barncancerrapporten 2017
2017 års rapport har den nya generationens cancerbehandlingar i fokus – och hur dessa kan bidra till det genombrott som behövs för att fler barn ska överleva. Barncancerrapporten 2017 berättar också varför inte ens hälften av nya cancerläkemedel testas på barn och vad som krävs för en förändring.

Barncancerrapporten 2016
2016 års rapport fokuserar på vikten av infrastruktur – såsom register, biobanker och nätverk – för att nå framgångar inom barncancerforskningen, samt behovet av specialistutbildade läkare och sjuksköterskor inom barncancervården för att förhindra en vårdkris.

Barncancerrapporten 2015
Fokus i Barncancerrapporten 2015 är barncancersjukdomar som drabbar få barn och som därför ställer särskilda krav på forskningen och forskningssamarbetet, samt på forskning kring vårdens omhändertagande av de sjuka barnen.

Barncancerrapporten 2014
Fokus i Barncancerrapporten 2014 är hjärntumörer och neuroblastom. Skonsammare strålning mot barnens hjärnor. En fruktjuice som kan bli ny cancerbehandling. Och tekniken som sätter en antenn i tumören. Det är några av de drygt 160 olika forskningsprojekt om barncancer som pågår i Sverige just nu. I denna rapport kan du läsa om dem och många fler.

Barncancerrapporten 2013
Fokus i Barncancerrapporten 2013 är leukemi. Leukemi är den vanligaste cancerdiagnosen för barn och ungdomar och en diagnos där det har skett dramatiska förbättringar i överlevnaden de senaste trettio åren. Men tjugo procent av barnen dör fortfarande, så mer behöver göras.

Tidningen Maxa livet oktober 2019
Oktober 2019. Maxa livet är en tidning från Barncancerfonden för vuxna barncanceröverlevare

Tidningen Maxa livet april 2019
April 2019. Maxa livet är en tidning från Barncancerfonden för vuxna barncanceröverlevare

Tidningen Barn&Cancer Nr 4 2019
I tidningen Barn&Cancer kan du läsa reportage och artiklar om allt som berör barncancer: diagnoser, känslor, tiden på sjukhus, aktuella händelser och senaste forskningen.