En lerig hinderbana utan dusch

För ett par veckor sedan var jag på en väldigt trevlig semester i Belfast med en kompis och efter att vi hade checkat in på hotellet så gick vi ut en sväng på stan.

 Vi hann bara gå ett par kvarter innan jag fick se butiken nedan. Är man lite engagerad i sitt jobb så lägger man ju märke till sånt ;)

belfast_1462

Vår brittiska motsvarighet Cancer Resarch UK har tydligen ett ganska stort nätverk av butiker där de bland annat säljer saker som människor har skänkt till organisationen. När jag kom hem var jag tvungen att läsa på lite och bara på Nordirland har de 20 butiker som sysselsätter 450 volontärer. Ett ganska imponerande system av butiker, varor och personal med andra ord.

Nu arbetar inte Barncancerfonden i Sverige med egna butiker för insamling, men jag tyckte ändå att det kunde vara intressant att se vilka andra sätt man kan jobba med insamling. Kanske finns det några idéer att inspireras av?

Vi som har ganska många egna idrottsevent kanske kan köra en variant av deras lopp Pretty Muddy? Det är ett lopp på 5 eller 10 km som Cancer Research anordnar och det inkluderar en hinderbana och en hel del lera. Pretty Muddy marknadsförs med den geniala sloganen "Cancer plays dirty, but so can we". Bilderna från loppen är väldigt roliga och hittas under hashtag #prettymuddy på Instagram.

Such a great day with the girls a year ago #prettymuddy #charityrun #giggles #friendsforlife

Ett foto publicerat av Hannah Grove (@hannahbelle257)

En knäpp detalj med loppet är att det inte finns några duschar, möjlighet till klädombyte eller ens någonstans att låsa in sina prylar. Men det verkar inte folk bry sig om för tusentals löpare deltar varje år.

Nu är frågan, vad kan vi hitta på som slår en lerig 10 kilometers hinderbana?

#blogg100