Om glädjen på Barncancerfonden och förhoppningar inför 2017

2016 har varit ett fantastiskt år för vår insamling på Barncancerfonden som bidrar till att öka överlevnaden för våra drabbade barn.

Jag arbetar med våra stora givare (privatpersoner och stiftelser), samt alla våra testamentsgåvor som jag kallar ”kärleksgåvor”. Jag kallar dessa gåvor för kärleksgåvor just för att de kräver mest eftertanke från givaren, och är (oftast) den största gåvan som man kan ge. Under 2016 har vi haft förmånen att få in många kärleksgåvor som tillsammans bidragit till 25 procent av all vår insamling. Det bidrar till att Barncancerfonden kan ge fler cancersjuka barn chansen att uppleva hela livet. Det är så vackert på så många plan! Glädjen är stor för varje gåva. Jag tackar bouppteckningsmännen, som ofta är den enda kontaktpersonen jag har, å alla de drabbade barns och familjers vägnar som gåvan kommer att göra skillnad för. Jag hoppas samtidigt att givaren ser från himmelen, och gläds att deras pengar gick dit de ville.

Mitt arbete ger mig inte möjlighet att möta barnen och familjerna, men jag tänker på dem varje dag. Jag undrar om de vet hur mycket kärlek och välvilja som finns från våra givare (privatpersoner, stiftelser och företag), och från oss som arbetar (inom sjukvården, på Barncancerfonden, volontärer, forskare, m.fl.) för att se till att vi kommer närmare vårt mål till 100 procent överlevnad för våra drabbade barn.

Vi ser fram emot 2017 med stor förväntan. Vi har en hel del nya framsteg och förbättringar på gång som ska ta oss lite närmare vårt mål. Våra barn behöver oss. Som den judiska lagboken Talmud beskriver det (och citeras i filmen Schindlers List)- "Den som räddar ett liv räddar hela världen."

//Rebecka Winell