Ny film: Så funkar cancer

Ni känner säkert igen henne från Evas superplåster och Evas funkar-program. Nu har barnens folkbildare nummer 1 - Eva Funck - tagit sig an ämnet cancer tillsammans med oss. Vi är stolta över att få presentera filmen Så funkar cancer som lanseras idag!

Det hela började med att vi blev kontaktade av en canceravdelning i Örebro som jobbade med en ny sajt för unga som lever nära cancer - www.naracancer.se. De ville ha en film av Eva Funck som enkelt förklarar sjukdomen och undrade om vi ville vara med på det.

Och det ville vi såklart!

Det har varit mycket faktainhämtning, manusturer fram och tillbaka och många referenspersoner som fått kika på texten. Sedan har det byggts i Hönapöna-ateljén här i Stockholm och bl a har en droppställning lånats från Astrid Lindgrens Barnsjukhus (tack Lisa!). Men nu är filmen äntligen klar att redo att göra det svåra begripligt - både för stora och små.

Jo, för även om målgruppen i första hand är unga så tror jag faktiskt även att vi vuxna lär sig något av att titta på filmen (som också kan delas upp i tre kortare filmer). Så, välkommen att titta, lyssna - och lär!

Se filmen här

Filmen är producerad av Funck Beskow AB i samarbete med Barncancerfonden och naracancer.se.  

//Johanna