Mot Maastricht, Holland

Klockan ringde även denna morgon kl 06.00. Idag skulle vi ta oss över gränsen in i Holland, till Maastricht – ca 15 mil. Frukost och sedan började bilarna att packas.

Dagväskor i vår bil och i servicebilen, lite godsaker och nyttigheter för microstopp i värmen... Vi var nästan klara att börja rulla när jag fick veta att en i matteamet hade gjort sig illa… Väldigt illa bruten handled skulle det visa sig.

Gårdagens historia upprepade sig, ambulans tillkallades och jag åkte med till sjukhuset. Igen. Helt galet! Den här gången gick färden till ett mindre sjukhus i Duisburg. Röntgen visade att brottet var ganska illa och klämde ihop nerver och vener vilket innebar att de ville operera så fort som möjligt.

Som tur var hade vi den här gången tagit med oss en person till från serviceteamet med en bil. Kändes tryggt och bra. Kontakt med SOS i Köpenhamn upprättades även denna gång. Ganska snabbt blev vi varse att det här innebar operation och inskrivning i ca 4 dgr hur tråkigt det än kändes. Jag och min teamkollega återvände ganska snabbt till det övriga gänget och lämnade kvar vår kompis på sjukhuset. Nu får det väl ändå vara nog med olyckor.

  Team Täby på gränsen

Team Täby på gränsen

Väl framme på hotellet i Maastricht träffade vi på ytterligare Rynkeby-team - härligt att se så många gulklädda personer på en gång. Alla dessa människor är så otroligt engagerade. Bara vårt team har samlat in 1,7 miljoner kronor till Barncancerfonden! Lägger man sedan till alla de andra teamens insamlingar...wow!

Under kvällens samling blev jag tilldelad vandrings-blomman för mina upprepade "följa-med-till-sjukhuset-när någon-skadat-sig-insatser. Min service-kompis Patrik fick tutan för hans tydlighet vid stoppen. TACK!  

//Anne Bergsten