Missa inte årets viktigaste spinningevent - Spin of Hope

Lördagen den 25 mars 2017 spinner runt 27 000 människor i Spin of Hope på anläggningar runt om i hela Sverige för att tillsammans samla in pengar till Barncancerfonden.

Spinbilder 044

Det är otroligt häftigt att se engagemanget hos alla dessa människor som gemensamt gör så stor skillnad. Att så många vill vara med att lämna just sitt avtryck. Målet är att samla in mer än 5 miljoner kronor. Jag tror vi kommer att lyckas!

Att arrangera ett Spin of Hope behöver inte kräva mycket resurser, man kan göra det enkelt och hålla de tolv passen precis som under en vanlig dag hos en gymanläggning. Att man är med är det viktiga, att man förstår syftet och vill engagera sig.

Vi har många varianter på arrangemang, en del ändrar lite på konceptet för att de ska kunna vara med. Det finns till exempel ett gym som håller 12 gruppträningspass och ett gym som har 12 pass på löpband (de har inga spinningsalar). Vi har även några anläggningar som inte alls kan vara med att arrangera av olika anledningar, men som ändå startar upp en insamling för att de så gärna vill vara med att bidra. Spin of Hope är i första hand ett spinningevent, men insamlingen är huvudsaken och vi är glada att så många vill vara och göra avtryck på sitt sätt.

Kanske är du är sugen på att engagera dig i Spin of Hope eller kanske till och med testa att hålla ett spinningpass? Kolla med din anläggning om de behöver hjälp. Jag höll själv mitt första spinningpass på Spin of Hope och sen fastnade jag i rollen som spinningledare. Jag började vikariera och fick senare en anställning på min lokala spinninganläggning.

Spinning är en perfekt träningsform som passar alla. Vältränad som nybörjare. Man reglerar sitt eget motstånd och bestämmer därför själv hur tufft passet ska vara. Men trots att du kör för dig själv så får du ändå den där härliga känslan av gemenskap, att vara en i teamet.

Kan du inte vara med på Spin of Hope så finns det ändå många möjligheter till engagemang och chans för dig att lämna ett avtryck. Barncancerfonden anordnar under året även Ride of Hope, Yoga of Hope, Walk of Hope, Run of Hope. De senare två eventen kan vem som helst arrangera och deltaga i. Kika in på barncancerfonden.se om du är nyfiken!

// Sanna