Jag säger bara lyssna!

Jag säger bara lyssna på Emil Jensen Sommar i P1. Emil sätter ord på så mycket jag tänker och känner. Han ger en fantastisk skildring om en uppväxt, syskonskap och hur det är att sörja en älskad storasyster och bästa vän.

12x5 Image

 Hur lätt det är att trösta någon som gråter men inte lika lätt att trösta någon som inte gör det för när man varit ledsen länge så gråter man inte.

"När någon är riktigt ledsen riktigt länge märks det knappt. Den blir bara lite lite tråkigare, lite sämre lyssnare, lite mer benägen att titta på skidskytte på förmiddagarna och lite mindre benägen att spela piano och hur tröstar du någon från det? När någon är riktigt ledsen riktigt länge blir den lite sämre på att komma ihåg andra människors födelsedagar, lite sämre på att upptäcka torrt snor i näsan, den får lite narigare nagelband, lite sämre hud och lite knarrigare och monotonare röst, den blir lite lättstöttare, lite skiträddare, lite bekräftelsesökande are och lite sämre på att böja adjektiv. När någon är riktigt ledsen riktigt länge köper den sig ett par knallrosa brallor för att övertyga sig själv om att den är på topp. Och hur tröstar du någon för att den har rosa brallor." 

Citat Emil Jensen Sommar i P1 12 juli 2016.

Istället för att citera hela programmet (vilket jag lätt kunnat göra) så säger jag bara lyssna på Emil Jensen Sommar i P1 2016! 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/747743?programid=2071

//Lena Forsaeus