Ellens mössor

Häromdagen damp det ner ett mejl från vår syskonstödjare Joachim Bång vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Han berättade om Ellen, själv cancerdrabbad, som samlat in mössor till de barn som just nu behandlas mot cancer på avdelningen. Så fint initiativ!

Läs Joachims berättelse här:

"Strax innan jul fick vi besök här på Barncancercentrum av Ellen som behandlas för akut myeloisk leukemi, AML, sedan november 2016. Ellen och hennes pappa Henrik hade med sig en stor kartong med fina kepsar, mössor och beanies från Adidas och Nova Star. Ellen hade under hösten känt att hon ville göra något för barnen som, precis som hon, drabbas av barncancer. Därför hade hon tagit kontakt med ett antal tillverkare för att se om det fanns möjlighet att få sponsringen på olika huvudbonader. Resultatet av Ellens insamling kommer att vara till både glädje och nytta för många av de barn som tvingas komma till oss här på Barnsjukhuset. Tack bästa Ellen!"

Superfint initiativ av en superfin tjej! Tack till Adidas och Nova Star för mössorna - och till Joachim för att du delade med dig.

//Johanna Perwe