Den omtalade Mur de Huy

Godmorgon Holland! Tänk, vilken oerhörd tur vi haft med vädret denna vecka. Mer eller mindre strålande solsken alla dagar. Troligtvis lite för varmt för cyklisterna, ca 30 grader, men de är också nöjda.

Några av dem cyklade även förra året - då hade de många regndagar och ca 15 grader. Burr! Så, då var det dags för den i cykelkretsar så omtalade Mur de Huy. Det ska bli spännande...Som mest är vinkeln 26 % - det är riktigt tufft. Vår kapten Martin informerade om att den kommer efter förmiddagsfikat...  

Två personer från serviceteamet skulle få möjligheten att cykla upp, vilket innebar att jag var ensam i "min" bil. I övrigt hade vi en tur på ca 17 mil framför oss, till Charleroi i Belgien. Och hur tror ni det gick uppför "Muren"? Man ligger otvivelaktigt i lä här... Eller vad säger du?

http://www.youtube.com/watch?v=Ed6rRp4JXYw&feature=share&list=UUCzwtBoCyFN1mn3orGSpSxw

Eftermiddagen blev nästa som ett antiklimax - adrenalinkicken var över. Världens bästa matteam bjöd på hemlagad äppelpaj och vaniljsås på eftermiddagen. Mums! En liten reflektion - Tyskland känns så otroligt ordnat; fina vägar, välskötta trädgårdar, snyggt och prydligt. Holland är fortfarande prydligt, men inte i samma klass som Tyskland. Belgiens vägar är betydligt sämre och det känns generellt mindre ordnat. Osäker på om det är en bild som stämmer över allt i dessa tre länder - men så är uppfattningen utmed de vägar som vi har rullat.      

//Anne Bergsten