Tipsa lokalpress om ditt Run of Hope tillsammans med Vitamin Well

Ett sätt att få fler att inspireras av ditt Run of Hope är att tipsa media, till exempel den lokala tidningen eller radiokanalen. De lokala inslagen är superviktiga i vårt gemensamma mål att stötta kampen mot barncancer. På så sätt kan fler få upp ögonen för att deras stöd behövs och vilka möjligheter till engagemang som finns. 

När och hur? 

Det brukar vara lagom att kontakta media ungefär en eller två veckor innan själva eventet. Men gör det hellre nu än att du glömmer bort det. 

Leta upp kontaktuppgifter till din lokalredaktion, direkt till en reporter eller redaktionsmejlen, och hör av dig och berätta om ditt event. Ta fasta på det speciella i ditt event, vad som driver ditt engagemang och varför fler borde haka på.  

Så här kan du skriva  

Det är din personliga historia som är spännande att skriva om så känn dig fri att formulera dig hur du vill. Har du idétorka kanske utkastet nedan kan vara till någon hjälp. 

”Hej!  

Här kommer ett nyhetstips till er. Under Run of Hope den 18-26 september arrangerar jag ett välgörenhetslopp för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Anledningen till att jag har dragit igång det här är [Kanske känner du någon som drabbats av barncancer, eller så ser du det som en bra aktivitet att samlas kring i coronatider och samtidigt göra gott eller något annat?]  

Det vore fint om ni ville uppmärksamma detta, kanske finns det fler som vill vara med och stötta barn med cancer. Jag ställer gärna upp och berättar mer!  

Med vänliga hälsningar  

XXX”   

Fakta om Run of Hope tillsammans med Vitamin Well 

  • Run of Hope är Barncancerfondens årliga löpevent. Det anordnas av privatpersoner och företag. 
  • Run of Hope arrangeras i år för sjätte gången.    
  • Run of Hope anordnas 18-26 september och är en del av barncancermånaden september.   
  • Förra året samlade man in ca 1,3 miljoner kronor till Barncancerfondens arbete. I år är målet att samla in 1,5 miljoner kronor.  
  • Run of Hope arrangeras tillsammans med Vitamin Well. 
  • Mer information och en lista över alla arrangörer runt om i landet på www.runofhope.se 

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor kring pressbearbetningen eller ditt Run of Hope. Du når oss enklast på event@barncancerfonden.se

Lycka till!